Kókuszos mézes zserbó

Erről a süteményről csak szuperlatívuszokban lehet beszélni, hihetetlenül puha, krémes, egyszerűen szinte nem lehet abbahagyni.

Kókuszos mézes zserbó

Kókuszos mézes zserbó
Nyomtatás
Tésztához
  1. - 2 tojás
  2. - 10 dkg cukor
  3. - 5 dkg vaj
  4. - 2 evőkanál méz
  5. - 40 dkg liszt
  6. - 1 kávéskanál szódabikarbóna
Töltelékhez
  1. - 20 dkg vaj
  2. - 20 dkg porcukor
  3. - 1/2 l tej
  4. - 5 evőkanál liszt
  5. - 1 csomag vaníliás cukor
  6. - 10 dkg kókuszreszelék
  7. - baracklekvár
  8. - tetejére csokimáz
Elkészítési javaslat
  1. A tojást, a cukrot, a mézet és a vajat gőz fölött 5 percig főzzük.
  2. A szódabikarbónával elkevert lisztbe tesszük a forró mézes masszát, összegyúrjuk, 3 részre osztjuk és sütőpapírral kibélelt nagy tepsiben, közepes lángnál világosra sütjük.
  3. A krémhez a vajat a porcukorral habosra keverjük.
  4. A tejet liszttel és a vaníliás cukorral sűrűre főzzük. Még melegen belekeverjük a kókuszreszeléket. Megvárjuk, amíg kihűl, és kanalanként a vajas porcukorhoz keverjük.
  5. Az alsó lapot megkenjük baracklekvárral, rá jön a következő lap, amire a kókuszos krém kerül. Rátesszük a harmadik lapot, a tetejére olvasztott ét-tortabevonót vagy csokimázat teszünk.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/