Kókuszos mézes zserbó
2017.02.7 | 1:08
Beküldve:Omlós tészta, Összes
Erről a süteményről csak szuperlatívuszokban lehet beszélni, hihetetlenül puha, krémes, egyszerűen szinte nem lehet abbahagyni.
Kókuszos mézes zserbó
Fincsi.hu
2015-11-02 10:40:41
Nyomtatás
Tésztához
- - 2 tojás
- - 10 dkg cukor
- - 5 dkg vaj
- - 2 evőkanál méz
- - 40 dkg liszt
- - 1 kávéskanál szódabikarbóna
Töltelékhez
- - 20 dkg vaj
- - 20 dkg porcukor
- - 1/2 l tej
- - 5 evőkanál liszt
- - 1 csomag vaníliás cukor
- - 10 dkg kókuszreszelék
- - baracklekvár
- - tetejére csokimáz
Elkészítési javaslat
- A tojást, a cukrot, a mézet és a vajat gőz fölött 5 percig főzzük.
- A szódabikarbónával elkevert lisztbe tesszük a forró mézes masszát, összegyúrjuk, 3 részre osztjuk és sütőpapírral kibélelt nagy tepsiben, közepes lángnál világosra sütjük.
- A krémhez a vajat a porcukorral habosra keverjük.
- A tejet liszttel és a vaníliás cukorral sűrűre főzzük. Még melegen belekeverjük a kókuszreszeléket. Megvárjuk, amíg kihűl, és kanalanként a vajas porcukorhoz keverjük.
- Az alsó lapot megkenjük baracklekvárral, rá jön a következő lap, amire a kókuszos krém kerül. Rátesszük a harmadik lapot, a tetejére olvasztott ét-tortabevonót vagy csokimázat teszünk.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/