Illatos karácsonyi sütemény
2017.02.9 | 10:19
Beküldve:Karácsony, Krémes sütik, Összes, Ünnepek
Hihetetlenül omlós, aromás, és kellemesen narancsos. Egy csésze tea mellé remek kísérő.
Illatos karácsonyi sütemény
Fincsi.hu
2017-02-09 11:33:08
Nyomtatás
Tésztához
- - 400 g liszt
- - 100 g darált dió
- - 1 cs. sütőpor
- - 1,5 tk. mézeskalács fűszerkeverék
- - csipetnyi só
- - 250 g vaj
- - 3 tojás
- - 150 g cukor
- - 2 kis pohár natur joghurt
- - 3 ek. baracklekvár
Krémhez
- - 1 cs. vanílis pudingpor
- - 4 dl tej
- - 100 g cukor
- - 1 narancs leve és reszelt héja
- - 100 g mascarpone
Díszíteni
- - csokireszelék ízlés szerint
Elkészítési javaslat
- A lisztet, a darált diót, a sütőport, a sót és a mézeskalács fűszert egy nagy keverőtálban összekeverem. A joghurtot szűrőbe öntöm, lecsepegtetem.
- A puha vajat habosra keverem a cukorral, és a tojásokat egyenként hozzákeverem. Ehhez a masszához feltváltva adagolom a lisztes keveréket, majd a joghurtot, legvégül a lekvárt is hozzáadom.
- A tésztát egy sütőpapírral kibélelt (30x23 cm-es átmérőjű) tepsibe egyengetem, és 150 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 percig sütöm. Tűpróba!
- A tepsiben hagyom kihűlni, majd hosszában félbevágom, és megkenem a krémmel. Ha marad a krémből, a tetejét is bevonom vele, és csokireszelékkel díszítem.
- Krém: A pudingport a narancslével, a hideg tejjel és a cukorral simára keverem, majd sűrű alapkrémet főzök. Ha kihűlt, hozzákeverem a mascarponét is.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/