Illatos karácsonyi sütemény

Hihetetlenül omlós, aromás, és kellemesen narancsos. Egy csésze tea mellé remek kísérő.

Illatos karácsonyi sütemény

 

Illatos karácsonyi sütemény
Nyomtatás
Tésztához
  1. - 400 g liszt
  2. - 100 g darált dió
  3. - 1 cs. sütőpor
  4. - 1,5 tk. mézeskalács fűszerkeverék
  5. - csipetnyi só
  6. - 250 g vaj
  7. - 3 tojás
  8. - 150 g cukor
  9. - 2 kis pohár natur joghurt
  10. - 3 ek. baracklekvár
Krémhez
  1. - 1 cs. vanílis pudingpor
  2. - 4 dl tej
  3. - 100 g cukor
  4. - 1 narancs leve és reszelt héja
  5. - 100 g mascarpone
Díszíteni
  1. - csokireszelék ízlés szerint
Elkészítési javaslat
  1. A lisztet, a darált diót, a sütőport, a sót és a mézeskalács fűszert egy nagy keverőtálban összekeverem. A joghurtot szűrőbe öntöm, lecsepegtetem.
  2. A puha vajat habosra keverem a cukorral, és a tojásokat egyenként hozzákeverem. Ehhez a masszához feltváltva adagolom a lisztes keveréket, majd a joghurtot, legvégül a lekvárt is hozzáadom.
  3. A tésztát egy sütőpapírral kibélelt (30x23 cm-es átmérőjű) tepsibe egyengetem, és 150 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 percig sütöm. Tűpróba!
  4. A tepsiben hagyom kihűlni, majd hosszában félbevágom, és megkenem a krémmel. Ha marad a krémből, a tetejét is bevonom vele, és csokireszelékkel díszítem.
  5. Krém: A pudingport a narancslével, a hideg tejjel és a cukorral simára keverem, majd sűrű alapkrémet főzök. Ha kihűlt, hozzákeverem a mascarponét is.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/