Capuccinos-meggyes szelet

Capuccinos-meggyes szelet
Nyomtatás
Tésztához
  1. - 10 dkg finomliszt
  2. - 1 tasak csokoládéízű pudingpor (főzni való)
  3. - 1 tk. sütőpor
  4. - 3 tojás
  5. - 1 ek. étolaj
  6. - 9 dkg porcukor
Meggyes töltelék
  1. - 1 üveg meggybefőtt (kb.35 dkg)
  2. - 1 cs. vaníliás pudingpor (főzni való)
Krém
  1. - 1 cs. csokoládé ízű pudingpor (főzni való)
  2. - 3 ek. instant kávépor
  3. - 3 ek. cukor
  4. - 3 dl tej
  5. - 3 dl habtejszín
Elkészítési javaslat
  1. A tojásokat és a porcukrot konyhai robotgéppel habosra keverem. Beleszitálom a lisztet, pudingport és a sütőport, hozzáadom az olajat, és óvatosan összekeverem. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe (23x30 cm) öntöm, és 160 fokra előmelegített (légkeverésen) sütőben 15 perc alatt megsütöm. Kicsit hűlni hagyom, majd a tepsiből kivéve lehúzom róla a papírt. Rácson hagyom teljesen kihűlni.
  2. A meggy levét leöntöm, és egy kevéske vízzel felhígítom (összesen 3,5 dl legyen). A pudingport hozzáadom, először hidegen simára keverem, majd folyamatos kevergetés mellett sűrű krémmé főzöm. Végül hozzáadom a lecsepegtetett meggyet, és kihűtöm.
  3. A pudingport, az instant kávéport és a cukrot csomómentesre keverem 1-2 ek. hideg tejjel, majd hozzáadom a maradék tejhez, és folyamatosan kevergetve besűrítem. Egy nagyon sűrű állagú krémet kapok, amit többször átkeverve teljesen kihűtök. A tejszínt kemény habbá verem, végül a kihűlt csokis pudinghoz adagolom, és sima krémmé keverem.
  4. A kihűlt meggyes tölteléket a tésztára egyengetem, majd a csokis habot is, és legalább 2 órára hűtőszekrénybe teszem dermedni.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/