Capuccinos-meggyes szelet
2017.02.10 | 3:36
Beküldve:Krémes sütik, Összes
Capuccinos-meggyes szelet
Fincsi.hu
2017-02-10 16:50:32
Nyomtatás
Tésztához
- - 10 dkg finomliszt
- - 1 tasak csokoládéízű pudingpor (főzni való)
- - 1 tk. sütőpor
- - 3 tojás
- - 1 ek. étolaj
- - 9 dkg porcukor
Meggyes töltelék
- - 1 üveg meggybefőtt (kb.35 dkg)
- - 1 cs. vaníliás pudingpor (főzni való)
Krém
- - 1 cs. csokoládé ízű pudingpor (főzni való)
- - 3 ek. instant kávépor
- - 3 ek. cukor
- - 3 dl tej
- - 3 dl habtejszín
Elkészítési javaslat
- A tojásokat és a porcukrot konyhai robotgéppel habosra keverem. Beleszitálom a lisztet, pudingport és a sütőport, hozzáadom az olajat, és óvatosan összekeverem. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe (23x30 cm) öntöm, és 160 fokra előmelegített (légkeverésen) sütőben 15 perc alatt megsütöm. Kicsit hűlni hagyom, majd a tepsiből kivéve lehúzom róla a papírt. Rácson hagyom teljesen kihűlni.
- A meggy levét leöntöm, és egy kevéske vízzel felhígítom (összesen 3,5 dl legyen). A pudingport hozzáadom, először hidegen simára keverem, majd folyamatos kevergetés mellett sűrű krémmé főzöm. Végül hozzáadom a lecsepegtetett meggyet, és kihűtöm.
- A pudingport, az instant kávéport és a cukrot csomómentesre keverem 1-2 ek. hideg tejjel, majd hozzáadom a maradék tejhez, és folyamatosan kevergetve besűrítem. Egy nagyon sűrű állagú krémet kapok, amit többször átkeverve teljesen kihűtök. A tejszínt kemény habbá verem, végül a kihűlt csokis pudinghoz adagolom, és sima krémmé keverem.
- A kihűlt meggyes tölteléket a tésztára egyengetem, majd a csokis habot is, és legalább 2 órára hűtőszekrénybe teszem dermedni.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/