Citromkrémes sütemény

Citromkrémes sütemény
Nyomtatás
A tésztához
  1. - 130 g liszt
  2. - 113 g vaj
  3. - 30 g cukor
  4. - egy csipet só
  5. - 1/2 kávéskanál sütőpor
A krémhez
  1. - 200 g cukor
  2. - 2 egész tojás
  3. - 2 citrom leve
  4. - 1 tk. reszelt citromhéj
  5. - 25 g liszt
Elkészítési javaslat
  1. A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrom. Egy közepes méretű tepsit kivajazok, lisztezek, és belesimítom a tésztát. 200 fokra melegített sütőben kb. 10-15 perc alatt elősütöm.
  2. A krémhez a tojásokat a cukorral fehéredésig keverem. Hozzáadom a citromlevet és a reszelt citromhéjat is, majd óvatosan beleforgatom a lisztet, és alaposan elkeverem a masszában.
  3. A krémet az elősütött tészta tetejére öntöm, majd visszatolom a sütőbe néhány percre. Akkor jó, ha a töltelék kezd megdermedni. (Húzzuk ki a tepsit, óvatosan rázogassuk meg, és ha enyhén kocsonyás már az állaga, akkor kivehetjük a sütőből).
  4. Kihűtöm, majd langyosra hűlve kis kockákra szeletelve, porcukorral megszórva kínálom.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/