Citromkrémes sütemény
2017.02.10 | 3:13
Beküldve:Krémes sütik, Összes
Citromkrémes sütemény
Fincsi.hu
2017-02-10 16:27:23
Nyomtatás
A tésztához
- - 130 g liszt
- - 113 g vaj
- - 30 g cukor
- - egy csipet só
- - 1/2 kávéskanál sütőpor
A krémhez
- - 200 g cukor
- - 2 egész tojás
- - 2 citrom leve
- - 1 tk. reszelt citromhéj
- - 25 g liszt
Elkészítési javaslat
- A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrom. Egy közepes méretű tepsit kivajazok, lisztezek, és belesimítom a tésztát. 200 fokra melegített sütőben kb. 10-15 perc alatt elősütöm.
- A krémhez a tojásokat a cukorral fehéredésig keverem. Hozzáadom a citromlevet és a reszelt citromhéjat is, majd óvatosan beleforgatom a lisztet, és alaposan elkeverem a masszában.
- A krémet az elősütött tészta tetejére öntöm, majd visszatolom a sütőbe néhány percre. Akkor jó, ha a töltelék kezd megdermedni. (Húzzuk ki a tepsit, óvatosan rázogassuk meg, és ha enyhén kocsonyás már az állaga, akkor kivehetjük a sütőből).
- Kihűtöm, majd langyosra hűlve kis kockákra szeletelve, porcukorral megszórva kínálom.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/