Citromos szelet
2017.02.10 | 3:02
Beküldve:Krémes sütik, Összes
Citromos szelet
Fincsi.hu
2017-02-10 16:16:42
Nyomtatás
Tésztához
- 300 g liszt
- 1 egész tojás
- 70 g margarin
- 1 csomag szalalkáli
- 3 ek. porcukor
- 5 evőkanál tej
Krémhez
- 5 dl tej
- 1 cs. vaníliás pudingpor
- 250 g margarin
- 200 g porcukor
- 2 cs. vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja és leve
Elkészítési javaslat
- A szalakálit elkeverem a lisztben, majd a többi hozzávalóval együtt alaposan összedolgozom a tésztát. Három egyenlő részre osztom, és nagyon vékonyra kinyújtom. A lapokat villával megszurkálom, hogy a tészta ne hólyagosodjon fel, majd sütőpapírral bélelt tepsiben, vagy a tepsi hátoldalán közepes hőmérsékleten kb. 8-10 perc alatt megsütöm.
- A krémhez elkészítem a pudingot, és félreteszem hűlni. Közben a margarint habosra keverem a porcukorral, és habverővel óvatosan összedolgozom a pudinggal, majd hozzáadom a citrom héját és a levét is. A krémet a lapok közé egyengetem, végül konyharuhával lefedem, és egy kisebb súlyú könyvvel (vagy más nem nehéz tárggyal) lenyomatom. Egy éjszakán át hagyom állni, hogy a krémtől a lapok teljesen átpuhuljanak. Másnap porcukorral meghintve tálalom.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/