Citromos szelet

Citromos szelet
Nyomtatás
Tésztához
  1. 300 g liszt
  2. 1 egész tojás
  3. 70 g margarin
  4. 1 csomag szalalkáli
  5. 3 ek. porcukor
  6. 5 evőkanál tej
Krémhez
  1. 5 dl tej
  2. 1 cs. vaníliás pudingpor
  3. 250 g margarin
  4. 200 g porcukor
  5. 2 cs. vaníliás cukor
  6. 1 citrom reszelt héja és leve
Elkészítési javaslat
  1. A szalakálit elkeverem a lisztben, majd a többi hozzávalóval együtt alaposan összedolgozom a tésztát. Három egyenlő részre osztom, és nagyon vékonyra kinyújtom. A lapokat villával megszurkálom, hogy a tészta ne hólyagosodjon fel, majd sütőpapírral bélelt tepsiben, vagy a tepsi hátoldalán közepes hőmérsékleten kb. 8-10 perc alatt megsütöm.
  2. A krémhez elkészítem a pudingot, és félreteszem hűlni. Közben a margarint habosra keverem a porcukorral, és habverővel óvatosan összedolgozom a pudinggal, majd hozzáadom a citrom héját és a levét is. A krémet a lapok közé egyengetem, végül konyharuhával lefedem, és egy kisebb súlyú könyvvel (vagy más nem nehéz tárggyal) lenyomatom. Egy éjszakán át hagyom állni, hogy a krémtől a lapok teljesen átpuhuljanak. Másnap porcukorral meghintve tálalom.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/