Diós-vaníliás süti
2017.02.10 | 2:55
Beküldve:Krémes sütik, Összes
Ez a látványos, édes-krémes vendégváró süti nem csak finom, de gyorsan el is készül.
Diós-vaníliás süti
Fincsi.hu
2017-02-10 16:08:45
Nyomtatás
A tésztához
- - 10 dkg liszt
- - 10 dkg cukor
- - 10 dkg darált dió
- - 3 tojás
- - 1 dl tej
- - 1 dl olaj
- - fél csomag sütőpor
- - csipetnyi fahéj
A krémhez
- - 2,5 dl tej
- - 3 tojássárgája
- - 15 dkg porcukor
- - fél csomag vaníliás pudingpor
- - 3 e.k. cukor
- - fél vaníliarúd
- - 30 dkg vaj vagy margarin
A tojáshabhoz
- - 3 tojásfehérje
- - 12 dkg cukor
- - fél citrom leve és héja
- - reszelt csokoládé a díszítéshez
Elkészítési javaslat
- A tésztához válasszuk szét a tojásokat.
- A sárgájából, a tejből, az olajból illetve a liszt feléből készítsünk pépet.
- A tojásfehérjéből és a cukorból verjünk habot, majd keverjük bele a pépet.
- A diót, fahéjat és a sütőport keverjük el a maradék liszttel, majd óvatosan forgassuk a masszába.
- Béleljünk ki egy tepsit (23x30 cm-es) sütőpapírral, majd öntsük bele a tésztát. 160 ºC fokos sütőben 30-40 percig süssük.
- Míg a tészta sül, nekiláthatunk a krémnek.
- Főzzünk pudingot a pudingporból, tejből és cukorból.
- A tojássárgáját habosítsuk fel a porcukorral, majd tegyük bele a puha margarint és a vaníliát. Végül öntsük hozzá a kihűlt pudingot, és keverjük össze.
- Kenjük a krémet a kihűlt tészta tetejére, majd tegyük hűtőszekrénybe egy rövid időre.
- Gőzfürdő felett verjük fel a tojásfehérjét a cukorral és a citromlével, majd keverjük hozzá a reszelt citromhéjat is.
- A tojáshabot kenjük a vaníliás krém tetejére, majd hintsük meg csokiforgáccsal.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/