Diós-vaníliás süti

Ez a látványos, édes-krémes vendégváró süti nem csak finom, de gyorsan el is készül.

Diós-vaníliás süti
Nyomtatás
A tésztához
  1. - 10 dkg liszt
  2. - 10 dkg cukor
  3. - 10 dkg darált dió
  4. - 3 tojás
  5. - 1 dl tej
  6. - 1 dl olaj
  7. - fél csomag sütőpor
  8. - csipetnyi fahéj
A krémhez
  1. - 2,5 dl tej
  2. - 3 tojássárgája
  3. - 15 dkg porcukor
  4. - fél csomag vaníliás pudingpor
  5. - 3 e.k. cukor
  6. - fél vaníliarúd
  7. - 30 dkg vaj vagy margarin
A tojáshabhoz
  1. - 3 tojásfehérje
  2. - 12 dkg cukor
  3. - fél citrom leve és héja
  4. - reszelt csokoládé a díszítéshez
Elkészítési javaslat
  1. A tésztához válasszuk szét a tojásokat.
  2. A sárgájából, a tejből, az olajból illetve a liszt feléből készítsünk pépet.
  3. A tojásfehérjéből és a cukorból verjünk habot, majd keverjük bele a pépet.
  4. A diót, fahéjat és a sütőport keverjük el a maradék liszttel, majd óvatosan forgassuk a masszába.
  5. Béleljünk ki egy tepsit (23x30 cm-es) sütőpapírral, majd öntsük bele a tésztát. 160 ºC fokos sütőben 30-40 percig süssük.
  6. Míg a tészta sül, nekiláthatunk a krémnek.
  7. Főzzünk pudingot a pudingporból, tejből és cukorból.
  8. A tojássárgáját habosítsuk fel a porcukorral, majd tegyük bele a puha margarint és a vaníliát. Végül öntsük hozzá a kihűlt pudingot, és keverjük össze.
  9. Kenjük a krémet a kihűlt tészta tetejére, majd tegyük hűtőszekrénybe egy rövid időre.
  10. Gőzfürdő felett verjük fel a tojásfehérjét a cukorral és a citromlével, majd keverjük hozzá a reszelt citromhéjat is.
  11. A tojáshabot kenjük a vaníliás krém tetejére, majd hintsük meg csokiforgáccsal.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/