Epres krémes
2017.02.10 | 3:44
Beküldve:Krémes sütik, Összes
Epres krémes
Fincsi.hu
2017-02-10 16:58:38
Nyomtatás
Tésztához
- - 1 cs. vajas leveles tészta
Krémhez
- - 1 cs. vaníliás pudingpor
- - 3 dl tej
- - 25 dkg mascarpone
- - 2 dl habtejszín
- - 1 tasak habfixáló
- - 15 dkg nyírfacukor
Töltelékbe
- - kb. 8-10 szem nagyobb eper
Elkészítési javaslat
- A pudingporból egy nagyon sűrű krémet főzök, majd félreteszem hűlni. A habtejszínből a habfixálóval együtt kemény habot verek. Ha a puding kihűlt, hozzákeverem a mascarponét, végül a felvert tejszínhabot.
- Az epret megmosom, lecsepegtetem, és vékony szeletekre vágom.
- A tésztát kiveszem a csomagból, miután kiengedett megfelezem, és 2 db, sütőtepsi méretű lapot nyújtok. A tésztalapokat tepsi hátulján egyenként kb. 10-12 perc alatt (180 fokon) aranybarnára sütöm. Az egyik lapot felkockázom, hogy könnyebben szeletelhető legyen majd a süti. Az alsó tésztalapot egyben hagyom, és egy megfelelő nagyságú tepsibe helyezem. Megkenem a krémmel, erre egy réteg epret halmozok, majd a maradék krémet is ráegyengetem. A felső lap négyzeteit egyenként ráhelyezem a krémre.
- Legalább 1 órára hűtőbe teszem, tálaláskor a felső elvágott négyzetek mentén felszeletelem. Vaníliás porcukorral vékonyan megszórva kínálom.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/