Epres krémes

Epres krémes
Nyomtatás
Tésztához
  1. - 1 cs. vajas leveles tészta
Krémhez
  1. - 1 cs. vaníliás pudingpor
  2. - 3 dl tej
  3. - 25 dkg mascarpone
  4. - 2 dl habtejszín
  5. - 1 tasak habfixáló
  6. - 15 dkg nyírfacukor
Töltelékbe
  1. - kb. 8-10 szem nagyobb eper
Elkészítési javaslat
  1. A pudingporból egy nagyon sűrű krémet főzök, majd félreteszem hűlni. A habtejszínből a habfixálóval együtt kemény habot verek. Ha a puding kihűlt, hozzákeverem a mascarponét, végül a felvert tejszínhabot.
  2. Az epret megmosom, lecsepegtetem, és vékony szeletekre vágom.
  3. A tésztát kiveszem a csomagból, miután kiengedett megfelezem, és 2 db, sütőtepsi méretű lapot nyújtok. A tésztalapokat tepsi hátulján egyenként kb. 10-12 perc alatt (180 fokon) aranybarnára sütöm. Az egyik lapot felkockázom, hogy könnyebben szeletelhető legyen majd a süti. Az alsó tésztalapot egyben hagyom, és egy megfelelő nagyságú tepsibe helyezem. Megkenem a krémmel, erre egy réteg epret halmozok, majd a maradék krémet is ráegyengetem. A felső lap négyzeteit egyenként ráhelyezem a krémre.
  4. Legalább 1 órára hűtőbe teszem, tálaláskor a felső elvágott négyzetek mentén felszeletelem. Vaníliás porcukorral vékonyan megszórva kínálom.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/