Fagyi szelet

fagyi szelet

Fagyi szelet
Nyomtatás
Sütési idő
30 min
Sütési idő
30 min
Tésztához
  1. - 200 g liszt
  2. - 100 g darált dió
  3. - 200 g porcukor
  4. - 4 tojás (különválasztva)
  5. - 10 kanál hideg víz
  6. - 1 cs. sütőpor
Krémhez
  1. - 2,5 dl tej
  2. - 3 ek. liszt
  3. - 150 g cukor
  4. - 250 g margarin
  5. - 3 tojássárgája
  6. - 1 cs. vaníliás cukor
Tetejére
  1. - 3 tojás fehérje
  2. - porcukor
Elkészítési javaslat
  1. A tésztához a tojások sárgáját a porcukorral, és a hideg vízzel simára keverem, majd hozzáadom a darált diót, és a sütőporral elkevert lisztet. Végül a kemény habbá vert tojásfehérjét is belekeverem. Előmelegített sütőben, 160 fokos sütőben sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsiben 30-35 percig sütöm.
  2. A krémhez a tejet kikeverem a liszttel, és a tojássárgájákkal,majd sűrűre főzöm. A margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral simára keverem, végül hozzákeverem a kihűlt főzött krémet. A krémet a tésztára kenem, majd hideg helyre teszem.
  3. A tojásfehérjét a porcukorral gőz fölött kemény habbá verem, végül a hideg vaníliakrém tetejére kenem, és csokireszelékkel, vagy kakaóporral díszítem.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/