Hagymás-szalonnás muffin
Hagymás-szalonnás muffin
Fincsi.hu
2017-02-10 10:38:00
Nyomtatás
Sütési idő
20 min
Hozzávalók
- 15 dkg bacon szalonna
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 tojás
- 1 bögre tej
- 1/4 bögre étolaj
- 2 bögre liszt
- 2 teáskanál sütőpor
- 2 evőkanál apróra vágott petrezselyem
- 1 kiskanál bazsalikom
- 1 kiskanál oregano
- 10 dkg reszelt sajt
Elkészítési javaslat
- A szalonnát apró kockákra vágjuk, közepes lángon ropogósra sütjük és hagyjuk kihűlni.
- A hagymát megtisztítjuk és finomra aprítjuk, majd olajon 5-6 perc alatt megdinszteljük.
- A tojást kissé felverjük és a tejet hozzáöntjük.
- A lisztet a sütőporral, a fűszerekkel és a reszelt sajttal összekeverjük. Az így elkészített hozzávalókat, (a szalonnát és a hagymát is) a tojásos tejbe dolgozzuk.
- A muffinsütőt kikenjük és megtöltjük a masszával. Kiskanállal a tetejüket elsimítjuk.
- Előmelegített sütőben, közepes lángnál (190°C-on) kb. 20 perc alatt megsütjük.
- A formában hagyjuk hűlni, majd még melegen tálaljuk.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/