Hagymás-szalonnás muffin

Hagymás-szalonnás muffin

Hagymás-szalonnás muffin
Nyomtatás
Sütési idő
20 min
Sütési idő
20 min
Hozzávalók
  1. 15 dkg bacon szalonna
  2. 1 kis fej vöröshagyma
  3. 1 tojás
  4. 1 bögre tej
  5. 1/4 bögre étolaj
  6. 2 bögre liszt
  7. 2 teáskanál sütőpor
  8. 2 evőkanál apróra vágott petrezselyem
  9. 1 kiskanál bazsalikom
  10. 1 kiskanál oregano
  11. 10 dkg reszelt sajt
Elkészítési javaslat
  1. A szalonnát apró kockákra vágjuk, közepes lángon ropogósra sütjük és hagyjuk kihűlni.
  2. A hagymát megtisztítjuk és finomra aprítjuk, majd olajon 5-6 perc alatt megdinszteljük.
  3. A tojást kissé felverjük és a tejet hozzáöntjük.
  4. A lisztet a sütőporral, a fűszerekkel és a reszelt sajttal összekeverjük. Az így elkészített hozzávalókat, (a szalonnát és a hagymát is) a tojásos tejbe dolgozzuk.
  5. A muffinsütőt kikenjük és megtöltjük a masszával. Kiskanállal a tetejüket elsimítjuk.
  6. Előmelegített sütőben, közepes lángnál (190°C-on) kb. 20 perc alatt megsütjük.
  7. A formában hagyjuk hűlni, majd még melegen tálaljuk.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/
Facebook