Meggyes – mákos süti habtetővel
Meggyes - mákos süti habtetővel
Fincsi.hu
2017-02-10 10:50:04
Nyomtatás
Sütési idő
25 min
Tésztához (12 muffinhoz)
- - 12 dkg liszt
- - 10 dkg darált mák
- - 10 dkg xilit
- - 1,5 dl tej
- - 2 tojássárgája
- - 4 dkg olvasztott vaj
- - fél citrom reszelt héja (vagy kandírozott citrom)
- - 1,5 tk sütőpor
- - csipet só
- - meggybefőtt v. mirelit magozott meggy
Tetejére
- - 2-3 tojásfehérje
- - csipet só
- - fehérjénként 5 dkg cukor
Elkészítési javaslat
- A meggyet lecsepegtetem, jól kinyomkodom a levét.
- A tészta összes hozzávalóját robotgéppel szép, sima állagúvá dolgozom. Laza, folyós masszát kapok. A fehérjét a sóval és a cukor apránkénti hozzáadásával kemény, fényes habbá verem.
- A muffinsütőt kibélelem muffinpapírral, és a masszát a formákba kanalazom (nem töltöm teljesen tele, mert sütés közben megemelkednek). Mindegyik adagba 2-3 szem meggyet nyomok.
- 170 fokos sütőben sütöm kb. 15 percig, majad kiveszem, és ha a teteje már megszilárdult, rákanalazom a tojáshabot (vagy habzsákkal kis halmokat nyomok), majd gyorsan visszateszem a sütőbe, és 150 fokon sütöm tovább kb. még 10 percig, majd lekapcsolom a sütőt, és még úgy 5-10 percig benthagyom száradni.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/