Meggyes – mákos süti habtetővel

Meggyes - mákos süti habtetővel

Meggyes - mákos süti habtetővel
Nyomtatás
Sütési idő
25 min
Sütési idő
25 min
Tésztához (12 muffinhoz)
  1. - 12 dkg liszt
  2. - 10 dkg darált mák
  3. - 10 dkg xilit
  4. - 1,5 dl tej
  5. - 2 tojássárgája
  6. - 4 dkg olvasztott vaj
  7. - fél citrom reszelt héja (vagy kandírozott citrom)
  8. - 1,5 tk sütőpor
  9. - csipet só
  10. - meggybefőtt v. mirelit magozott meggy
Tetejére
  1. - 2-3 tojásfehérje
  2. - csipet só
  3. - fehérjénként 5 dkg cukor
Elkészítési javaslat
  1. A meggyet lecsepegtetem, jól kinyomkodom a levét.
  2. A tészta összes hozzávalóját robotgéppel szép, sima állagúvá dolgozom. Laza, folyós masszát kapok. A fehérjét a sóval és a cukor apránkénti hozzáadásával kemény, fényes habbá verem.
  3. A muffinsütőt kibélelem muffinpapírral, és a masszát a formákba kanalazom (nem töltöm teljesen tele, mert sütés közben megemelkednek). Mindegyik adagba 2-3 szem meggyet nyomok.
  4. 170 fokos sütőben sütöm kb. 15 percig, majad kiveszem, és ha a teteje már megszilárdult, rákanalazom a tojáshabot (vagy habzsákkal kis halmokat nyomok), majd gyorsan visszateszem a sütőbe, és 150 fokon sütöm tovább kb. még 10 percig, majd lekapcsolom a sütőt, és még úgy 5-10 percig benthagyom száradni.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/