Narancsos-csokoládés muffin

Narancsos-csokoládés muffin

Narancsos-csokoládés muffin
Nyomtatás
Sütési idő
25 min
Sütési idő
25 min
Tésztához
  1. 220 g finomliszt
  2. 2 kiskanál sütőpor
  3. fél kiskanál őrölt fahéj
  4. 1 evőkanál reszelt narancshéj
  5. 1 egész narancs
  6. 120 g porcukor
  7. 60 g vaj (olvasztva)
  8. 1 tojás
  9. 1dl hideg tej
  10. 100 g tejcsoki kicsi darabokra törve
Mázhoz
  1. porcukor ízlés szerint
  2. frissen facsart narancslé
Díszíteni
  1. csokiforgács
Elkészítési javaslat
  1. A sütőt előmelegítem 180 oC-ra (légkeverésesnél kb. 160 °C-ra), a sütőformába behelyezem a sütőpapír formákat. Ha nincs kéznél, akkor a muffinforma mélyedéseit alaposan kivajazom.
  2. A narancsot nagyon alaposan megmosom, lereszelem a héját, majd meghámozom. A narancsgerezdeket felaprítom, és félreteszem.
  3. A lisztet egy keverőtálba szitálom, hozzáadom a sütőport, a fahéjat, narancshéjat és a cukrot, és jól összeforgatom. Egy másik tálban összekeverem a vajat a tojással és a tejjel, majd beleöntöm a lisztes keveréket és addig keverem, amíg össze nem áll a massza.
  4. Ezt követően hozzáadom a feldarabolt narancsot és a felaprított csokidarabokat, majd a tésztát egyenletesen elosztom a sütőformákban. Ha nem lenne elég folyós a massza, egy kevés tej hozzáadásával tudom lazítani. A tepsit a sütő középső részébe helyezem, és kb 20-25 percig sütöm.
  5. A megsült muffinokat 10 percig a sütőformában, majd egy sütőrácsra téve hagyom kihűlni.
  6. A mázhoz a porcukrot annyi narancslével keverem össze, hogy egy folyékony, sima cukormázat kapjak. A mázat a sütemények tetejére csorgatom. Rácsra téve hagyom a mázat megszilárdulni.
Megjegyzések
  1. A mázas tetejű muffinokat csokiforgáccsal díszíthetjük.
  2. A fenti mennyiség 12 db sütihez elegendő.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/