Narancsos-csokoládés muffin
Narancsos-csokoládés muffin
Fincsi.hu
2017-02-10 10:45:45
Nyomtatás
Sütési idő
25 min
Tésztához
- 220 g finomliszt
- 2 kiskanál sütőpor
- fél kiskanál őrölt fahéj
- 1 evőkanál reszelt narancshéj
- 1 egész narancs
- 120 g porcukor
- 60 g vaj (olvasztva)
- 1 tojás
- 1dl hideg tej
- 100 g tejcsoki kicsi darabokra törve
Mázhoz
- porcukor ízlés szerint
- frissen facsart narancslé
Díszíteni
- csokiforgács
Elkészítési javaslat
- A sütőt előmelegítem 180 oC-ra (légkeverésesnél kb. 160 °C-ra), a sütőformába behelyezem a sütőpapír formákat. Ha nincs kéznél, akkor a muffinforma mélyedéseit alaposan kivajazom.
- A narancsot nagyon alaposan megmosom, lereszelem a héját, majd meghámozom. A narancsgerezdeket felaprítom, és félreteszem.
- A lisztet egy keverőtálba szitálom, hozzáadom a sütőport, a fahéjat, narancshéjat és a cukrot, és jól összeforgatom. Egy másik tálban összekeverem a vajat a tojással és a tejjel, majd beleöntöm a lisztes keveréket és addig keverem, amíg össze nem áll a massza.
- Ezt követően hozzáadom a feldarabolt narancsot és a felaprított csokidarabokat, majd a tésztát egyenletesen elosztom a sütőformákban. Ha nem lenne elég folyós a massza, egy kevés tej hozzáadásával tudom lazítani. A tepsit a sütő középső részébe helyezem, és kb 20-25 percig sütöm.
- A megsült muffinokat 10 percig a sütőformában, majd egy sütőrácsra téve hagyom kihűlni.
- A mázhoz a porcukrot annyi narancslével keverem össze, hogy egy folyékony, sima cukormázat kapjak. A mázat a sütemények tetejére csorgatom. Rácsra téve hagyom a mázat megszilárdulni.
Megjegyzések
- A mázas tetejű muffinokat csokiforgáccsal díszíthetjük.
- A fenti mennyiség 12 db sütihez elegendő.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/