Réteges mézes szelet

Finom, olcsó és igen kiadós sütemény, ideális vendégváró.

Réteges mézes szelet
Nyomtatás
Tésztához
  1. - 40 dkg liszt
  2. - 1 kk. szódabikarbóna
  3. - 1 evőknál méz
  4. - 10 dkg porcukor
  5. - 2 db tojás
  6. - 5 dkg vaj
Krémhez
  1. - 5 dl tej
  2. - 6 evőkanál liszt
  3. - 20 dkg vaj
  4. - 20 dkg porcukor
  5. - 3 cs. vaníliás cukor
  6. - 1 evőkanál natúr kakaópor
Elkészítési javaslat
  1. A tésztához a cukrot, mézet, tojást és a vajat vízgőz fölött kevergetve felolvasztom, majd hozzáadom a szódabikarbónás lisztet is. A tésztát összegyúrom, három egyenlő részre osztom. A kihűlt tésztából három (sütőtepsi méretű) nagyon vékony lapot nyújtok, és egyenként, sütőpapíron, tepsi hátulján 160 fokon kb. 8-10 percig világosra sütöm.
  2. A krémhez a tejből és a lisztből sűrű krémet főzök. A vajat a kétféle cukorral habosra keverem, és hozzáadom a kihűlt krémhez. Az első lapra rákenem a krém felét, ráhelyezem a második lapot. A maradék krémbe kakaót keverek, és rákenem a második lap tetejére. A harmadik lapot bevonom csokimázzal.
  3. Legalább egy éjszakán át állni hagyom, hogy a tészta kellően megpuhuljon.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/