Ünnepi gesztenyetorta

Ünnepi gesztenyetorta

Ünnepi gesztenyetorta
Nyomtatás
Sütési idő
15 min
Sütési idő
15 min
Piskótához
  1. - 6 tojás
  2. - 12 dkg cukor (6 ek.)
  3. - 12 dkg liszt
  4. - 1 tk. sütőpor
Krémhez
  1. - 1 cs. vaníliás pudingpor
  2. - 3 dl tej
  3. - 25 dkg mélyhűtött gesztenyemassza
  4. - 2 ek. rum (vagy rumaroma)
  5. - 10 dkg puha vaj
  6. - 10 dkg porcukor
  7. - 1 púpozott ek. natúr kakaópor
Elkészítési javaslat
  1. A piskótához a tojásokat szétválasztom. A fehérjét pici só hozzáadásával gépi habverővel kemény habbá verem, majd a cukrot kanalanként hozzáadva tovább verem. Ezután kézi habverővel hozzákeverem a tojások sárgáját is, majd kanalanként a sütőporos lisztet is beleszitálom.
  2. A piskótamasszát sütőpapírral bélelt nagy sütőtlemezre (a legnagyobbra, mert nem kell, hogy magas legyen) simítom, és 180 fokra előmelegített sütőben (alsó-felső álláson) kb. 15 perc alatt megsütöm. Még melegen lehúzom róla a sütőpapírt, és hagyom kihűlni. Ha kihűlt, 3 csíkra vágom, ezek lesznek a hosszúkás torta emeletei.
  3. Krém: a pudingport egy kevés tejjel simára keverem, majd a maradék tejjel sűrű alapkrémet főzök.
  4. A felengedett, széttördelt gesztenyemasszát beleldolgozom a még meleg alapkrémben , és hozzákeverem a rumot (aromát) is. A puha vajat simára keverem a kakaóporral és a cukorral, majd a kihűlt gesztenyés krémhez keverem.
  5. Összeállítás: a kihűlt lapokat emeletenként megkenem a gesztenyés krémmel. A maradék krémmel az oldalát is bevonom, és pirított, darabolt dióval borítom. Dekorcukorral díszítem. Dermedésig hűtőbe teszem.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/