Ünnepi gesztenyetorta
2017.02.10 | 7:02
Beküldve:Karácsony, Krémes sütik, Összes, Piskóta
Ünnepi gesztenyetorta
Fincsi.hu
2017-02-10 20:17:06
Nyomtatás
Sütési idő
15 min
Piskótához
- - 6 tojás
- - 12 dkg cukor (6 ek.)
- - 12 dkg liszt
- - 1 tk. sütőpor
Krémhez
- - 1 cs. vaníliás pudingpor
- - 3 dl tej
- - 25 dkg mélyhűtött gesztenyemassza
- - 2 ek. rum (vagy rumaroma)
- - 10 dkg puha vaj
- - 10 dkg porcukor
- - 1 púpozott ek. natúr kakaópor
Elkészítési javaslat
- A piskótához a tojásokat szétválasztom. A fehérjét pici só hozzáadásával gépi habverővel kemény habbá verem, majd a cukrot kanalanként hozzáadva tovább verem. Ezután kézi habverővel hozzákeverem a tojások sárgáját is, majd kanalanként a sütőporos lisztet is beleszitálom.
- A piskótamasszát sütőpapírral bélelt nagy sütőtlemezre (a legnagyobbra, mert nem kell, hogy magas legyen) simítom, és 180 fokra előmelegített sütőben (alsó-felső álláson) kb. 15 perc alatt megsütöm. Még melegen lehúzom róla a sütőpapírt, és hagyom kihűlni. Ha kihűlt, 3 csíkra vágom, ezek lesznek a hosszúkás torta emeletei.
- Krém: a pudingport egy kevés tejjel simára keverem, majd a maradék tejjel sűrű alapkrémet főzök.
- A felengedett, széttördelt gesztenyemasszát beleldolgozom a még meleg alapkrémben , és hozzákeverem a rumot (aromát) is. A puha vajat simára keverem a kakaóporral és a cukorral, majd a kihűlt gesztenyés krémhez keverem.
- Összeállítás: a kihűlt lapokat emeletenként megkenem a gesztenyés krémmel. A maradék krémmel az oldalát is bevonom, és pirított, darabolt dióval borítom. Dekorcukorral díszítem. Dermedésig hűtőbe teszem.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/