Diós – gesztenyekrémes szelet
2017.02.13 | 8:44
Beküldve:Krémes sütik, Összes, Piskóta
Diós - gesztenyekrémes szelet
Fincsi.hu
2017-02-13 21:59:00
Nyomtatás
Sütési idő
40 min
Tésztához
- 6 tojás
- 40 dkg cukor
- 15 kanál hideg víz
- 15 dkg darált dió
- 30 dkg liszt
- 1 ½ csomag sütőpor
- csipet só
Krémhez
- 2 csomag vaníliás pudingpor /főzős/
- 6 dl tej
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 15 dkg darált dió
- 25 dkg gesztenyemassza
- rum
Díszíteni
- olvasztott csoki
Elkészítési javaslat
- A tojások sárgáját a cukorral, és a kanalanként hozzáadott vízzel jól kikeverjük. A fehérjékből pici sóval kemény habot verünk. A lisztbe vegyítjük a sütőport, és a habbal váltakozva a cukros masszához adjuk. Végül óvatosan a diót is belekeverjük. Sütőpapírral bélelt nagy, peremes tepsibe öntjük a masszát.
- Előmelegített sütőben, 190 fokon kb. 40 percig sütjük, a lángot félidőben kicsit mérsékelve. Sütés után 5 percig a sütőben hűtjük.
- A krémbe a tejben megfőzzük a pudingot, és kevergetve kihűtjük. A gesztenyemasszát áttörjük A margarint habosra keverjük a porcukorral, és hozzáadjuk a rumot, a diót, és a gesztenyét is. Beledolgozzuk a kihűlt pudingot, és a krémet a piskótára kenjük.
- A süteményt olvasztott csokival díszíthetjük.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/