Diós – gesztenyekrémes szelet

Diós - gesztenyekrémes szelet

Diós – gesztenyekrémes szelet

Diós - gesztenyekrémes szelet
Nyomtatás
Sütési idő
40 min
Sütési idő
40 min
Tésztához
  1. 6 tojás
  2. 40 dkg cukor
  3. 15 kanál hideg víz
  4. 15 dkg darált dió
  5. 30 dkg liszt
  6. 1 ½ csomag sütőpor
  7. csipet só
Krémhez
  1. 2 csomag vaníliás pudingpor /főzős/
  2. 6 dl tej
  3. 25 dkg margarin
  4. 25 dkg porcukor
  5. 15 dkg darált dió
  6. 25 dkg gesztenyemassza
  7. rum
Díszíteni
  1. olvasztott csoki
Elkészítési javaslat
  1. A tojások sárgáját a cukorral, és a kanalanként hozzáadott vízzel jól kikeverjük. A fehérjékből pici sóval kemény habot verünk. A lisztbe vegyítjük a sütőport, és a habbal váltakozva a cukros masszához adjuk. Végül óvatosan a diót is belekeverjük. Sütőpapírral bélelt nagy, peremes tepsibe öntjük a masszát.
  2. Előmelegített sütőben, 190 fokon kb. 40 percig sütjük, a lángot félidőben kicsit mérsékelve. Sütés után 5 percig a sütőben hűtjük.
  3. A krémbe a tejben megfőzzük a pudingot, és kevergetve kihűtjük. A gesztenyemasszát áttörjük A margarint habosra keverjük a porcukorral, és hozzáadjuk a rumot, a diót, és a gesztenyét is. Beledolgozzuk a kihűlt pudingot, és a krémet a piskótára kenjük.
  4. A süteményt olvasztott csokival díszíthetjük.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/