Kávés – tejszínes szelet

Kávés - tejszínes szelet

Kávés – tejszínes szelet

Kávés - tejszínes szelet
Kávékedvelők figyelem! Esős napok ide, szürke, borús hangulat oda, ezzel a mennyeien könnyed kávés sütivel még ezt is feledtetni lehet. Végtelenül egyszerű elkészíteni, és még annál is könnyebb elfogyasztani (sajnos). Egy csésze finom kávéval ideális párost alkotnak a vasárnapi ebéd után (is).
Nyomtatás
Sütési idő
15 min
Sütési idő
15 min
Piskótához
  1. - 3 tojás
  2. - 3 ek. hideg víz
  3. - 6 ek. rétesliszt
  4. - 6 ek. cukor
  5. - 3 ek. holland kakaópor
  6. - csipetnyi só
  7. - 1 tk. sütőpor
Kávés krémhez
  1. - 25 dkg mascarpone
  2. - cukor ízlés szerint
  3. - 2 ek. erős, főzött kávé
  4. - 2 dl tejszín
  5. - 1 cs. vaníliás cukor
Elkészítési javaslat
  1. A piskótához a tojásfehérjét a cukor felével és a sóval kemény habbá verem. Egy másik edényben a sárgáját a maradék cukorral és a vízzel habosra keverem, majd hozzászitálom a kakaóport, elkeverem (ügyelj rá, hogy ne maradjon benne csomó!), majd belekeverem a tojáshabba.
  2. A lisztet elkeverem a sütőporral, majd a habra szitálom, és óvatos, lassú mozdulatokkal beleforgatom.
  3. A tésztát kivajazott, lisztezett kapcsos formába öntöm ( 30x11 cm-es téglalap alakú), és 180 fokon 12-18 perc alatt megsütöm. Nem veszem ki egyből a sütőből,hogy ne essen össze a tészta. A formában hagyom kihűlni, majd félbevágom.
  4. A krémhez a mascarponét a cukorral krémesre keverem, majd hozzáöntöm a kávét. A tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verem, majd a mascarponés-kávés masszába forgatom.
  5. A krém kétharmadával megtöltöm a félbevágott piskótát, a maradékkal bevonom a tetejét. Legalább 2-3 órára hűtőbe teszem, mielőtt felszeletelem. Kakaóporral meghintem a tetejét, de ezt is csak közvetlenül tálalás előtt érdemes!
Megjegyzések
  1. A krémet célszerű lehűteni töltés előtt, mert jobban összeáll, megdermed, és nem folyik ki, ha ráhelyezed a felső piskótalapot.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/