Kinder tejszelet

Kinder tejszelet

Kinder tejszelet

Kinder tejszelet
Nyomtatás
A tésztához
  1. 8 tojás
  2. 20 dkg cukor
  3. 6 evőkanál víz
  4. 6 dkg margarin
  5. 30 dkg liszt
  6. 4 dkg kakaópor
  7. 1 csomag sütőpor
  8. 1 kiskanál mézeskalács fűszerkeverék
A krémhez
  1. 5 csomag vaníliás cukor
  2. 5 evőkanál cukor
  3. 3,7 dl tej
  4. 3,7 dkg zselatin (1,5 csomag főzhető zselatinpor)
  5. 8 dl habtejszín
A mázhoz
  1. 25 dkg étcsokoládé
  2. 6 dkg margarin
Elkészítési javaslat
  1. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd a vizet és a puha margarint hozzáadva is tovább keverjük.
  2. A liszthez adjuk a kakaóport, a sütőport és a fűszerkeveréket, majd az egészet a cukros tojáshoz keverjük.
  3. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, majd óvatosan a masszába dolgozzuk.
  4. Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk, és a massza felét beleöntjük. Előmelegített sütőben, közepes lángnál (180°C-on) 12-15 percig sütjük. Ugyanígy megsütjük a tészta másik felét is.
  5. A tejet a kétféle cukorral felforraljuk, majd a zselatint beletéve 1-2 percig főzzük, amíg az felolvad benne. Langyosra hűtjük.
  6. A tejszínt kemény habbá verjük, majd beleadagoljuk a már langyos zselatinos tejet. Ezt a krémet az egyik tésztalapra kenjük, majd a tetejére tesszük a másik lapot. 1-2 órára hűtőbe tesszük.
  7. A mázhoz a feldarabolt csokit gőz fölött felolvasztjuk, és a süti tetejére simítjuk. Késsel bejelöljük a mázon a szeletek helyét, majd újra hűtőbe tesszük. Forró vízbe mártott késsel, az előre bejelöltek szerint felszeleteljük.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/