Brokkolis pite
2017.02.15 | 8:04
Beküldve:Omlós tészta, Összes, Sós süti
Brokkolis pite
Fincsi.hu
2017-02-15 21:18:48
Nyomtatás
Sütési idő
25 min
Tésztához
- 180 g finomliszt
- 100 g margarin
- 1 egész tojás
- 1 kk só
- 1-2 ek. hideg víz
Töltelékhez
- 300 g brokkoli (mirelit is lehet)
- 1,5 dl tejföl
- 1,5 dl főzőtejszín
- 2 egész tojás
- 1 kk. őrölt fekete bors
- 1 késhegynyi reszelt szerecsendió
- 1 csipetnyi őrölt kömény
Elkészítési javaslat
- A tésztához a lisztet a hideg margarinnal elmorzsolom. A liszt közepébe mélyedést készítek, és beleütöm a tojást, hozzáadom a sót és a vizet, majd gyors mozdulatokkal összegyúrom, és folpackba csomagolva kb. 1 órára hűtőbe teszem. Közben a rózsáira szedett brokkolit forrásban lévő, sós vízben kb. 5 perc alatt roppanósra főzöm, leszűröm, lecsöpögtetem.
- A tésztát enyhén meglisztezett gyúródeszkán kerekre nyújtom, és egy kivajazott, alacsony peremű kerek tortaformába egyengetem. Elterítem rajta a kihűlt brokkolit. Egy mély keverőtálban habverővel összekeverem a tejfölt a tejszínnel és a tojásokkal, sózom, fűszerezem, és az egészet a brokkolira öntöm, végül megszórom napraforgómaggal.
- 180 fokra előmelegített sütőben (légkeverésen 165 fok) kb. 25-30 perc alatt szép aranybarnára sütöm.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/