Brokkolis pite

Brokkolis pite

Brokkolis pite

Brokkolis pite
Nyomtatás
Sütési idő
25 min
Sütési idő
25 min
Tésztához
  1. 180 g finomliszt
  2. 100 g margarin
  3. 1 egész tojás
  4. 1 kk só
  5. 1-2 ek. hideg víz
Töltelékhez
  1. 300 g brokkoli (mirelit is lehet)
  2. 1,5 dl tejföl
  3. 1,5 dl főzőtejszín
  4. 2 egész tojás
  5. 1 kk. őrölt fekete bors
  6. 1 késhegynyi reszelt szerecsendió
  7. 1 csipetnyi őrölt kömény
Elkészítési javaslat
  1. A tésztához a lisztet a hideg margarinnal elmorzsolom. A liszt közepébe mélyedést készítek, és beleütöm a tojást, hozzáadom a sót és a vizet, majd gyors mozdulatokkal összegyúrom, és folpackba csomagolva kb. 1 órára hűtőbe teszem. Közben a rózsáira szedett brokkolit forrásban lévő, sós vízben kb. 5 perc alatt roppanósra főzöm, leszűröm, lecsöpögtetem.
  2. A tésztát enyhén meglisztezett gyúródeszkán kerekre nyújtom, és egy kivajazott, alacsony peremű kerek tortaformába egyengetem. Elterítem rajta a kihűlt brokkolit. Egy mély keverőtálban habverővel összekeverem a tejfölt a tejszínnel és a tojásokkal, sózom, fűszerezem, és az egészet a brokkolira öntöm, végül megszórom napraforgómaggal.
  3. 180 fokra előmelegített sütőben (légkeverésen 165 fok) kb. 25-30 perc alatt szép aranybarnára sütöm.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/