Cukkinis – sonkás sós pite

Cukkinis - sonkás sós pite

Cukkinis – sonkás sós pite

Cukkinis - sonkás sós pite
Ugyan a pitéket általában édes töltelékkel képzeljük el, de a zöldséges, húsos verzió is remekül megállja a helyét. És azon túl, hogy finomak, még kiadósak is, így akár ebéd vagy vacsi gyanánt is fogyasztható, nem csupán "desszertként".
Nyomtatás
Sütési idő
20 min
Sütési idő
20 min
Omlós tésztához
  1. - 20 dkg (10 dkg durum és 10 dkg rizsliszt vegyesen)
  2. - 15 dkg vaj vagy margarin
  3. - csipetnyi só
  4. - fél dl hideg víz
Töltelékhez
  1. - 1 kisebb cukkini
  2. - 1 nagyobb paradicsom felkockázva
  3. - sonka felkockázva (ízlés szerinti mennyiség)
  4. - 1 fej vöröshagyma
  5. - egy maréknyi aprított snidling
  6. - 5 db egész tojás
  7. - 1 ek. főzőtejszín
  8. - 10 dkg fetasajt (darabolva)
  9. - só, bors
Elkészítési javaslat
  1. A lisztet egy tálba szitálom, hozzáadom a vajat és a sót, majd kézzel, gyors mozdulatokkal összemorzsolom. Hozzáadom a vizet is, és cipóvá gyúrom. Fóliába csomagolom, és fél órára hűtőbe teszem.
  2. A hagymát, cukkinit, paradicsomot megmosom és felkockázom. Kevés olajon megpirítom a kolbász és sonkadarabkákat, majd hozzáadom a zöldségeket is, és pár percig fonnyasztom. Sózom, borsozom.
  3. A tésztát lisztezett nyújtódeszkára borítom, 1 centi vastagságúra nyújtom. Kivajazott, lisztezett közepes átmérőjű, alacsony peremű sütőformába egyengetem a tésztát. A peremről lelógó széleit levágom, alját villával megszurkálom, és 200 fokos előmelegített sütőben kb. 10 percig elősütöm.
  4. A kihűlt zöldséges tölteléket a tésztára kanalazom, elegyengetem. A tojásokat és a tejszínt villával felverem, majd ráöntöm a töltelékre. Megszórom snidlinggel és a feldarabolt fetasajttal.
  5. 180 fokon kb. 20-25 perc alatt készre sütöm.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/