Cukkinis – sonkás sós pite
2017.02.15 | 10:30
Beküldve:Omlós tészta, Összes, Sós süti
Cukkinis - sonkás sós pite
Fincsi.hu
2017-02-15 11:44:33
Ugyan a pitéket általában édes töltelékkel képzeljük el, de a zöldséges, húsos verzió is remekül megállja a helyét. És azon túl, hogy finomak, még kiadósak is, így akár ebéd vagy vacsi gyanánt is fogyasztható, nem csupán "desszertként".
Nyomtatás
Sütési idő
20 min
Omlós tésztához
- - 20 dkg (10 dkg durum és 10 dkg rizsliszt vegyesen)
- - 15 dkg vaj vagy margarin
- - csipetnyi só
- - fél dl hideg víz
Töltelékhez
- - 1 kisebb cukkini
- - 1 nagyobb paradicsom felkockázva
- - sonka felkockázva (ízlés szerinti mennyiség)
- - 1 fej vöröshagyma
- - egy maréknyi aprított snidling
- - 5 db egész tojás
- - 1 ek. főzőtejszín
- - 10 dkg fetasajt (darabolva)
- - só, bors
Elkészítési javaslat
- A lisztet egy tálba szitálom, hozzáadom a vajat és a sót, majd kézzel, gyors mozdulatokkal összemorzsolom. Hozzáadom a vizet is, és cipóvá gyúrom. Fóliába csomagolom, és fél órára hűtőbe teszem.
- A hagymát, cukkinit, paradicsomot megmosom és felkockázom. Kevés olajon megpirítom a kolbász és sonkadarabkákat, majd hozzáadom a zöldségeket is, és pár percig fonnyasztom. Sózom, borsozom.
- A tésztát lisztezett nyújtódeszkára borítom, 1 centi vastagságúra nyújtom. Kivajazott, lisztezett közepes átmérőjű, alacsony peremű sütőformába egyengetem a tésztát. A peremről lelógó széleit levágom, alját villával megszurkálom, és 200 fokos előmelegített sütőben kb. 10 percig elősütöm.
- A kihűlt zöldséges tölteléket a tésztára kanalazom, elegyengetem. A tojásokat és a tejszínt villával felverem, majd ráöntöm a töltelékre. Megszórom snidlinggel és a feldarabolt fetasajttal.
- 180 fokon kb. 20-25 perc alatt készre sütöm.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/