Mákos béles

Mákos béles

Mákos béles

Mákos béles
Nyomtatás
Sütési idő
45 min
Sütési idő
45 min
Tésztához
  1. 300 g liszt
  2. 150 g vaj
  3. 2 ek. cukor
  4. 1 egész tojás
  5. 2 ek. tejföl
  6. csipetnyi só
Töltelékhez
  1. 300 g darált mák
  2. 250 g cukor
  3. 100 g rumba áztatott mazsola
  4. 4 dl tej
  5. 55 g búzadara
  6. 1 citrom reszelt héja
  7. 2 tojásfehérje habbá verve
  8. 100-150 g sárgabaracklekvár
Elkészítési javaslat
  1. A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrom, majd elfelezem (az egyik fele lehet egy picivel nagyobb), és két lapba kinyújtom. A nagyobbik lapot beleegyengetem egy kivajazott tepsi aljába.
  2. A tejet a cukorral felforralom és belefőzöm a darált mákot és a búzadarát. Miután kihűlt, hozzáadom a rumba áztatott mazsolát és a habbá vert tojásfehérjét.
  3. Az alsó tésztalapot vékonyan megkenem a baracklekvárral és elegyengetem rajta a tölteléket. Ráhelyezem a második lapot, lekenem tojássárgájával és villával megszurkálom.
  4. 180 fokon kb.45-50 percig sütöm. Porcukorral meghintve tálalom.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/