Málnás torta főzött csokikrémmel

Málnás torta főzött csokikrémmel

Málnás torta főzött csokikrémmel

Málnás torta főzött csokikrémmel
Hihetetlenül lágy piskóta egy nem túl édes, mégis roppant finom főzött csokoládékrémmel, ami remekül harmonizál az enyhén savanykás ízvilágú málnával. Szuper finom, végtelenül könnyen elkészíthető, és nagyon kiadós desszert. Csoki imádóknak kihagyhatatlan!
Nyomtatás
Sütési idő
13 min
Sütési idő
13 min
Piskótához
  1. - 3 tojássárgája
  2. - 3 ek. hideg víz
  3. - 3 tojásfehérje
  4. - 6 ek. porcukor
  5. - 6 ek. rizsliszt
  6. - csipetnyi só
Főzött csokikrémhez
  1. - 3 tojás
  2. - 15 dkg cukor
  3. - 1,5 ek. holland kakaópor
  4. - 10 dkg jó minőségű étcsokoládé (85%-os)
  5. - 20 dkg szobahőmérsékletű vaj
Tetejére
  1. - málna ízlés szerint
Elkészítési javaslat
  1. A piskótához felverem a tojásfehérjét úgy, hogy kanalanként fokozatosan hozzáadagolok 4 evőkanál cukrot, és egy csipetnyi sót. A sárgáját a maradék 2 ek. cukorral és a vízzel simára keverem, majd a felvert tojáshabba csorgatom, habverővel beleforgatom. Végül szintén kanalanként beleszitálom a rizslisztet, eldolgozom a habbal, és vajazott, lisztezett gyümölcstorta formába (27 cm átmérőjű) simítom.
  2. Az a jó forma, amit ha megfordítunk, egy kis mélyedés van a közepén, amibe a krémet töltjük.
  3. A piskótát 180 fokos sütőben 12-13 perc alatt megsütöm, ha kihűlt, tálra borítom.
  4. A krémehez a tojásokat, a kakaóport és a cukrot egy lábasba teszem, kézi habverővel még hidegen csomómentesre keverem. Ezután lassú tűzön állandó kevergetés mellett sűrűsödésig főzöm. A feldarabolt étcsokit ekkor adom csak hozzá, és addig keverem, míg teljesen elolvad, majd félreteszem hűlni. Ha kihűlt, akkor a puha, szobahőmérsékletű vajjal összedolgozom, és a kihűlt piskóta mélyedését megtöltöm vele.
  5. Az egészet lehűtöm, majd közvetlenül tálalás előtt friss gyümölccsel díszítem. Egy adag jéghideg tejszínhab fantasztikusan feldobja, de ez el is hagyható.
Megjegyzések
  1. A meggy vagy ribizli, tehát bármilyen kissé savanykás gyümölcs remekül illik a csokis krémhez, nem kell ragaszkodni a málnához.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/