Banán szelet
2017.03.5 | 6:21
Beküldve:Krémes sütik, Összes, Piskóta
Banán szelet
Fincsi.hu
2017-03-05 11:56:44
Nyomtatás
Piskótához
- - 3 tojás
- - 3 ek. víz
- - 6 ek. porcukor
- - 2 ek.cukrozatlan kakaópor
- - 6 ek. rétesliszt
- - 1,5 tk. sütőpor
- - csipet só
Krémhez
- - 1 cs. vaníliás pudingpor
- - 1 tojássárgája
- - 4 dl tej
- - 15 dkg puha vaj
- - 2 dl habtejszín
- - 1 cs. habfixáló por
- - 4 ek porcukor (vagy ízlésnek megfelelően)
- - 4 db érett banán
Csokimázhoz
- - 10 dkg puha vaj
- - 10 dkg porcukor
- - 3 enyhén púpozott evőkanál kakaópor
- - 3 evőkanál víz
Elkészítési javaslat
- A piskótához a tojások sárgáját elkeverem a cukor felével, a kakaóporral és a vízzel. A tojásfehérjét a sóval felverem, és amikor már majdnem kész, a maradék cukorral (kanalanként adom hozzá) kemény habbá verem. Ha szép fényes, vágható állagú, óvatosan beleforgatom a kikevert sárgáját, végül szintén kanalanként hozzászitálom a sütőporral elkevert lisztet is. Összedolgozom, majd sütőpapírral bélelt tepsibe (30x23) csurgatom a tésztát, egyenletesen eloszlatom.
- 180 fokon 10-12 perc alatt megsütöm.
- A krémhez a pudingport, a tojássárgáját egy kevéske hideg tejjel egy lábasban simára keverem, majd a maradék tej hozzáadásával sűrű krémmé főzöm. A vajat a cukorral simára keverem, és a langyos pudinggal összekeverem. Végül a habfixálóval felvert tejszínnel lazítom a krémet.
- Összeállítás: a krémből egy keveset a kihűlt tészta tetejére simítok, hogy a banán jobban tapadjon majd rá, amiket hosszában kettévágok, és vágott felükkel lefelé a tészta tetejére rakosgatok szorosan egymás mellé. A banánrétegre egyenletesen rásimítom a maradék krémet, és legalább 2 órára hűtőben állni hagyom, mielőtt a tetejét csokimázzal díszíteném.
- Csokimáz: a hozzávalókat simára keverem, és állandó kevergetés mellett kis lángon összeolvasztom, majd egyenletesen rácsorgatom a süti tetejére. Miután a máz megszilárdult, kockákra vágva tálalom.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/