Banán szelet

Banán szelet

Banán szelet

Banán szelet
Nyomtatás
Piskótához
  1. - 3 tojás
  2. - 3 ek. víz
  3. - 6 ek. porcukor
  4. - 2 ek.cukrozatlan kakaópor
  5. - 6 ek. rétesliszt
  6. - 1,5 tk. sütőpor
  7. - csipet só
Krémhez
  1. - 1 cs. vaníliás pudingpor
  2. - 1 tojássárgája
  3. - 4 dl tej
  4. - 15 dkg puha vaj
  5. - 2 dl habtejszín
  6. - 1 cs. habfixáló por
  7. - 4 ek porcukor (vagy ízlésnek megfelelően)
  8. - 4 db érett banán
Csokimázhoz
  1. - 10 dkg puha vaj
  2. - 10 dkg porcukor
  3. - 3 enyhén púpozott evőkanál kakaópor
  4. - 3 evőkanál víz
Elkészítési javaslat
  1. A piskótához a tojások sárgáját elkeverem a cukor felével, a kakaóporral és a vízzel. A tojásfehérjét a sóval felverem, és amikor már majdnem kész, a maradék cukorral (kanalanként adom hozzá) kemény habbá verem. Ha szép fényes, vágható állagú, óvatosan beleforgatom a kikevert sárgáját, végül szintén kanalanként hozzászitálom a sütőporral elkevert lisztet is. Összedolgozom, majd sütőpapírral bélelt tepsibe (30x23) csurgatom a tésztát, egyenletesen eloszlatom.
  2. 180 fokon 10-12 perc alatt megsütöm.
  3. A krémhez a pudingport, a tojássárgáját egy kevéske hideg tejjel egy lábasban simára keverem, majd a maradék tej hozzáadásával sűrű krémmé főzöm. A vajat a cukorral simára keverem, és a langyos pudinggal összekeverem. Végül a habfixálóval felvert tejszínnel lazítom a krémet.
  4. Összeállítás: a krémből egy keveset a kihűlt tészta tetejére simítok, hogy a banán jobban tapadjon majd rá, amiket hosszában kettévágok, és vágott felükkel lefelé a tészta tetejére rakosgatok szorosan egymás mellé. A banánrétegre egyenletesen rásimítom a maradék krémet, és legalább 2 órára hűtőben állni hagyom, mielőtt a tetejét csokimázzal díszíteném.
  5. Csokimáz: a hozzávalókat simára keverem, és állandó kevergetés mellett kis lángon összeolvasztom, majd egyenletesen rácsorgatom a süti tetejére. Miután a máz megszilárdult, kockákra vágva tálalom.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/