Rumos – diós, tejszínes babapiskótás desszert
2017.03.12 | 10:19
Beküldve:Krémes sütik, Összes, Sütés nélkül
Rumos - diós, tejszínes babapiskótás desszert
Fincsi.hu
2017-03-12 10:15:10
Nyomtatás
Teljes elkészítési idő
30 min
Hozzávalók
- - kb.2 csomag (40 dkg) babapiskóta
- - 4 tojássárgája
- - 15 dkg barnacukor *
- - 20 dk puha vaj
- - 15 dkg darált dió
- - rum/ rumaroma tetszés szerint
- - 2 dl habtejszín
- - 1 cs. habfixáló por
- + tej és rum/aroma a babapiskóta áztatásához
Elkészítési javaslat
- A tojjásárgáját és a cukrot vízgőz felett addig kevergetem, míg a cukor teljesen fel nem olvad. Ekkor leveszem, picit félreteszem hűlni, és hozzákeverem a vajat, a darált dióval és a rummal/aromával ízesítem.
- Megvárom, míg teljesen kihűl, addig felverem a tejszínhabot a habfixálóval együtt, és a kemény habot óvatosan a vajas - diós masszába forgatom.
Összeállítás
- A tejet egy tálba öntöm, és kevéske rummal/aromával összekeverem.A tiramisu készítéséhez hasonlatosan a babpiskótákat megforgatom a rumos tejben (el kell találni, hogy ne maradjon száraz, de ne is ázzon szét, mindkettővel pórul járunk).
- A kiválasztott tál/forma alját, oldalát kibélelem folpackal,és szorosan egymás mellé fektetek egy réteg babapiskótát. (Ha maradnak üres zugok, törmelék piskótával kipótolhatjuk ezeket is).
- Rákenek egy réteg krémet, majd ismét piskóta réteg jön, ismét krém, megint piskóta, míg el nem fogynak a hozzávalók. A folpack lelógó részeit visszahajtom a felső réteg piskótára, és egy éjszakára hűtőszekrényben pihentetem. Ezalatt remekül összeérnek az ízek, tökéletesen megpuhul a piskóta. A folpackkal együtt szépen kiemelhető a tálkából és éles késsel szeletelhető. Tetejét kis tejszínhab pamacsokkal díszítem.
Megjegyzések
- * Ha valaki édesebben szereti, a cukor mennyiségét növelheti, nekem pont így volt kellemesen édes, és természetesen a barnacukor is helyettesíthető, egyéb édesítővel is tökéletes.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/