Rumos – diós, tejszínes babapiskótás desszert

Rumos - diós, tejszínes babapiskótás desszert

Rumos – diós, tejszínes babapiskótás desszert

Rumos - diós, tejszínes babapiskótás desszert
Nyomtatás
Teljes elkészítési idő
30 min
Teljes elkészítési idő
30 min
Hozzávalók
  1. - kb.2 csomag (40 dkg) babapiskóta
  2. - 4 tojássárgája
  3. - 15 dkg barnacukor *
  4. - 20 dk puha vaj
  5. - 15 dkg darált dió
  6. - rum/ rumaroma tetszés szerint
  7. - 2 dl habtejszín
  8. - 1 cs. habfixáló por
  9. + tej és rum/aroma a babapiskóta áztatásához
Elkészítési javaslat
  1. A tojjásárgáját és a cukrot vízgőz felett addig kevergetem, míg a cukor teljesen fel nem olvad. Ekkor leveszem, picit félreteszem hűlni, és hozzákeverem a vajat, a darált dióval és a rummal/aromával ízesítem.
  2. Megvárom, míg teljesen kihűl, addig felverem a tejszínhabot a habfixálóval együtt, és a kemény habot óvatosan a vajas - diós masszába forgatom.
Összeállítás
  1. A tejet egy tálba öntöm, és kevéske rummal/aromával összekeverem.A tiramisu készítéséhez hasonlatosan a babpiskótákat megforgatom a rumos tejben (el kell találni, hogy ne maradjon száraz, de ne is ázzon szét, mindkettővel pórul járunk).
  2. A kiválasztott tál/forma alját, oldalát kibélelem folpackal,és szorosan egymás mellé fektetek egy réteg babapiskótát. (Ha maradnak üres zugok, törmelék piskótával kipótolhatjuk ezeket is).
  3. Rákenek egy réteg krémet, majd ismét piskóta réteg jön, ismét krém, megint piskóta, míg el nem fogynak a hozzávalók. A folpack lelógó részeit visszahajtom a felső réteg piskótára, és egy éjszakára hűtőszekrényben pihentetem. Ezalatt remekül összeérnek az ízek, tökéletesen megpuhul a piskóta. A folpackkal együtt szépen kiemelhető a tálkából és éles késsel szeletelhető. Tetejét kis tejszínhab pamacsokkal díszítem.
Megjegyzések
  1. * Ha valaki édesebben szereti, a cukor mennyiségét növelheti, nekem pont így volt kellemesen édes, és természetesen a barnacukor is helyettesíthető, egyéb édesítővel is tökéletes.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/