Kijevi krémes

Kijevi krémes

Kijevi krémes
Három fantasztikusan omlós, puha, dióval és tojáshabbal megbolondított tésztalap között főzött krém van. Egy éjszakát hagyd állni, hogy igazán élvezhető legyen!
Nyomtatás
Sütési idő
45 min
Teljes elkészítési idő
1 hr
Sütési idő
45 min
Teljes elkészítési idő
1 hr
Tésztához
  1. 40 dkg liszt
  2. 15 dkg porcukor
  3. 20 dkg vaj
  4. 1 cs. sütőpor
  5. 4 tojássárgája
  6. 2- 3 ek. tejföl
Tojáshabhoz
  1. 4 tojásfehérje habbá verve
  2. 10-12 dkg porcukor
  3. durvára vágott dió (ízlés szerinti mennyiségben)
Krémhez
  1. 4 evőkanál liszt
  2. 4 dl tej
  3. 1 tojássárgája
  4. 20 dkg porcukor
  5. 1 cs. vaníliás cukor
  6. 20 dkg puha vaj
Elkészítési javaslat
  1. A tészta hozzávalóit összedolgozom, annyi tejfölt adok hozzá (apránként adagolom hozzá), hogy jól nyújtható tésztát kapjak. Három gombócra osztom, és egyenként kinyújtom a tepsi nagyságúra vágott sütőpapíron.
  2. A tepsi hátuljára helyezem a sütőpapíron kinyújtott lapot, rákenem a tojáshab 1/3-át és megszórom a dió 1/3-ával. 180 fokra előmelegített sütőben 12-15 percig sütöm. A másik két gombóccal hasonlóképpen járok el. (Légkeveréses sütőben egyszerre két tepsivel is süthetünk.)
Főzött krém
  1. A tojássárgáját először a liszttel és egy kevés tejjel simára keverem, majd a maradék tej hozzáadásával sűrű krémmé főzöm. Amíg hűl, a porcukrot a vajjal és a vaníliás cukorral habosra keverem, majd a kihűlt krémmel összedolgozom.
  2. Amikor a tésztalapok kihűltek, a krémet két részre osztom és betöltöm a diós lapokat.Lap-krém-lap-krém-lap sorrendben.
  3. Egy éjszakára állni hagyom, amíg a tészta megpuhul a krémtől és szépen szeletelhető.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/
Facebook