Kijevi krémes
2017.04.8 | 8:07
Beküldve:Krémes sütik, Omlós tészta, Összes, Ünnepek
Kijevi krémes
Fincsi.hu
2017-04-08 09:30:06
Három fantasztikusan omlós, puha, dióval és tojáshabbal megbolondított tésztalap között főzött krém van. Egy éjszakát hagyd állni, hogy igazán élvezhető legyen!
Nyomtatás
Sütési idő
45 min
Teljes elkészítési idő
1 hr
Tésztához
- 40 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 20 dkg vaj
- 1 cs. sütőpor
- 4 tojássárgája
- 2- 3 ek. tejföl
Tojáshabhoz
- 4 tojásfehérje habbá verve
- 10-12 dkg porcukor
- durvára vágott dió (ízlés szerinti mennyiségben)
Krémhez
- 4 evőkanál liszt
- 4 dl tej
- 1 tojássárgája
- 20 dkg porcukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 20 dkg puha vaj
Elkészítési javaslat
- A tészta hozzávalóit összedolgozom, annyi tejfölt adok hozzá (apránként adagolom hozzá), hogy jól nyújtható tésztát kapjak. Három gombócra osztom, és egyenként kinyújtom a tepsi nagyságúra vágott sütőpapíron.
- A tepsi hátuljára helyezem a sütőpapíron kinyújtott lapot, rákenem a tojáshab 1/3-át és megszórom a dió 1/3-ával. 180 fokra előmelegített sütőben 12-15 percig sütöm. A másik két gombóccal hasonlóképpen járok el. (Légkeveréses sütőben egyszerre két tepsivel is süthetünk.)
Főzött krém
- A tojássárgáját először a liszttel és egy kevés tejjel simára keverem, majd a maradék tej hozzáadásával sűrű krémmé főzöm. Amíg hűl, a porcukrot a vajjal és a vaníliás cukorral habosra keverem, majd a kihűlt krémmel összedolgozom.
- Amikor a tésztalapok kihűltek, a krémet két részre osztom és betöltöm a diós lapokat.Lap-krém-lap-krém-lap sorrendben.
- Egy éjszakára állni hagyom, amíg a tészta megpuhul a krémtől és szépen szeletelhető.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/