Málnahabos piskótarolád

Málnahabos piskótarolád

Málnahabos piskótarolád
Nyomtatás
Sütési idő
12 min
Teljes elkészítési idő
25 min
Sütési idő
12 min
Teljes elkészítési idő
25 min
Hozzávalók
  1. Piskótához
  2. - 4 tojás
  3. - 3 ek. víz
  4. - 8 dkg porcukor
  5. - 8 dkg liszt
  6. - csipetnyi só
  7. Krémhez
  8. - 25 dkg mascarpone
  9. - 2 dl tejszín
  10. - 1 kis tasak habfixáló por
  11. - pár csepp citromlé
  12. - porcukor ízlés szerint
  13. - kb 15 - 20 dkg málna (friss vagy fagyasztott kiengedve)
Elkészítési javaslat
  1. A piskótához a fehérjéket a sóval, és a cukor felének kanalankénti és fokozatos (azaz ne egyszerre zúdítsuk bele) hozzáadásával vágható keménységű, fényes habbá verem (a tojáshab felverésének követendő praktikáiról cikkeink között olvashatsz). A sárgáját a maradék 4 dkg cukorral és 3 ek. vízzel kikeverem, óvatos mozdulatokkal beleforgatom a habot, majd beleszitálom a lisztet, és lassan, óvatosan összeforgatom.
  2. A masszát sütőpapírral bélelt nagy méretű sütőtepsibe egyengetem, egyenletesen elsimítom és 180 fokra előmelegített sütőben (középen, légkeveréssel) 10 percig sütöm.
  3. A piskótát egy nedves konyharuhára borítom, lehúzom róla a sütőpapírt és a konyharuha segítségével lazán feltekerem (ez egy nagyon könnyed, rugalmas tészta, így könnyű feltekerni, nekem nagyon bevált piskótatekercsekhez). Feltekerve hagyom kihűlni. Közben összeállítom a krémet.
  4. A málnát villával összetöröm, pépesítem (ha a magokat te sem szereted a süteményben, akkor egy szitán még passzírozd is át jó alaposan). A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verem, majd a cukorral és a citromlével együtt beleforgatom a mascarponéba. A rolád külsejének bevonásához félreteszek a krémből néhány evőkanálnyit, a maradékba belekeverem a málnapépet.
  5. Széthajtom a piskótát és megkenem a málnás krémmel, majd óvatosan feltekerem és bevonom a félretett fehér krémmel.
Megjegyzések
  1. Fogyasztás előtt egy órára mélyhűtőbe teszem, így tökéletesen szeletelhető lesz, és a jéghideg málnakrém miatt szinte fagyi állagot kap.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/
Facebook