Egyszerű csokoládé parfé

Egyszerű csokoládé parfé

Egyszerű csokoládé parfé
Amolyan igazán egyszerű, 3 összetevős nyalánkság, ha rád törne a bűnözhetnék. Nem diétás, de nem is az a típusú édesség, amiből hatalmas mennyiséget fal be az ember, mert elég kiadós. Ebbe a parfé változatban csak a tojások sárgáját használjuk fel, de a megmarad fehérjét sem kell kidobnod, például készíthetsz belőle gyümölcshabot.
Nyomtatás
Előkészítési idő
10 min
Teljes elkészítési idő
15 min
Előkészítési idő
10 min
Teljes elkészítési idő
15 min
Hozzávalók
  1. A megadott mennyiség 2 adaghoz elég (egy átlagos fagyis kehellyel számolva)
  2. 2 dl habtejszín
  3. 2 tojássárgája
  4. 10 dkg porcukor
  5. 1 púpozott evőkanál cukrozatlan kakaópor
Elkészítési javaslat
  1. A tejszínt kemény habbá verem.
  2. A tojások sárgáját vízgőz felett kissé átkevergetem, majd langyosra hűtöm.
  3. Hozzákeverem a cukrot és a kakaóport, kézi habverővel sima krémmé dolgozom, majd beleforgatom a tejszínhabba.
  4. Fagylaltos pohárba kanalazom, és 1-2 órára - a pohár tetejét fóliával lefedve - fagyasztóba teszem dermedni.
Megjegyzések
  1. A megmaradt fehérjét se hagyd veszni. Kézi mixerrel, egy kis citromlével és cukorral kezd el verni a habot, adj hozzá gyümölcsöt (szedret, ribizlit, bármilyen általad kedvelt gyümölcsöt), és közben robotgéppel folyamatosan verd a habot keményre.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/