Egyszerű csokoládé parfé
2017.07.24 | 7:18
Beküldve:Krémes sütik, Összes, Sütés nélkül
Egyszerű csokoládé parfé
Fincsi.hu
2017-07-23 17:53:49
Amolyan igazán egyszerű, 3 összetevős nyalánkság, ha rád törne a bűnözhetnék. Nem diétás, de nem is az a típusú édesség, amiből hatalmas mennyiséget fal be az ember, mert elég kiadós. Ebbe a parfé változatban csak a tojások sárgáját használjuk fel, de a megmarad fehérjét sem kell kidobnod, például készíthetsz belőle gyümölcshabot.
Nyomtatás
Előkészítési idő
10 min
Teljes elkészítési idő
15 min
Hozzávalók
- A megadott mennyiség 2 adaghoz elég (egy átlagos fagyis kehellyel számolva)
- 2 dl habtejszín
- 2 tojássárgája
- 10 dkg porcukor
- 1 púpozott evőkanál cukrozatlan kakaópor
Elkészítési javaslat
- A tejszínt kemény habbá verem.
- A tojások sárgáját vízgőz felett kissé átkevergetem, majd langyosra hűtöm.
- Hozzákeverem a cukrot és a kakaóport, kézi habverővel sima krémmé dolgozom, majd beleforgatom a tejszínhabba.
- Fagylaltos pohárba kanalazom, és 1-2 órára - a pohár tetejét fóliával lefedve - fagyasztóba teszem dermedni.
Megjegyzések
- A megmaradt fehérjét se hagyd veszni. Kézi mixerrel, egy kis citromlével és cukorral kezd el verni a habot, adj hozzá gyümölcsöt (szedret, ribizlit, bármilyen általad kedvelt gyümölcsöt), és közben robotgéppel folyamatosan verd a habot keményre.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/