Szederkrémes babapiskótás desszert
2017.08.5 | 8:50
Beküldve:Krémes sütik, Összes, Sütés nélkül
Szederkrémes babapiskótás desszert sütés nélkül
Fincsi.hu
2017-08-04 22:19:12
A szeder szezonra és a kánikulára tekintettel úgy igyekeztem, hogy a szeder is méltó helyre kerüljön, és a sütőt se kelljen bekapcsolni, ebből született ez a roppant egyszerű babapiskótás desszert. Jéghidegre lehűtve fagyi jellegű, amolyan abbahagyhatatlan típusú hűsítő finomság.
Nyomtatás
Hozzávalók
- kb. 25 dkg szeder (turmixolva és áttörve egy szűrőn)
- 25 dkg mascarpone
- 15 dkg porcukor (ízlés szerint)
- 1 zacskó instant zselatin fix
- 2 dl tejszín
- 1 citrom leve és reszelt héja
- 20 dkg babapiskóta
- kókusztej/tej a piskóták "beáztatásához"
Elkészítési javaslat
- A szedret megmosom, lecsepegtetem és botmixerrel pépesítem, majd egy szűrőbe kanalazom, és a kanál hátuljával jó alaposan átpasszírozom (így az apró kis magocskák nem kerülnek a krémbe, és sokkal élvezhetőbb lesz a sütemény).
- A mascarponét a cukorral és a zselatin porral kikeverem, majd hozzáadom a szeder pépet, ezután a 2 dl habtejszínt kemény habbá verve és óvatosan belekeverem a krémbe. Végül hozzáadom a citrom levét és héját is.
- Összeállítás: egy jénai tál (én 19x25- ös méretű üvegtálat használtam) alját kirakok babapiskótával (amit előzőleg pár pillanatra kókusztejben megmártogatok), rákenem a krém felét, majd ismét egy sor piskótát rétegzek rá, és a tetejére simítom a maradék szedres krémet.
- Villával kicsit megborzolom a tetejét, fóliával befedem, és legalább egy éjszakára hűtőbe teszem.
- Másnap vizes késsel szépen szeletelhető, a babapiskóta is kellően megpuhul, remekül vágható lesz.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/