Szederkrémes babapiskótás desszert

Szederkrémes babapiskótás desszert sütés nélkül

Szederkrémes babapiskótás desszert sütés nélkül
A szeder szezonra és a kánikulára tekintettel úgy igyekeztem, hogy a szeder is méltó helyre kerüljön, és a sütőt se kelljen bekapcsolni, ebből született ez a roppant egyszerű babapiskótás desszert. Jéghidegre lehűtve fagyi jellegű, amolyan abbahagyhatatlan típusú hűsítő finomság.
Nyomtatás
Hozzávalók
  1. kb. 25 dkg szeder (turmixolva és áttörve egy szűrőn)
  2. 25 dkg mascarpone
  3. 15 dkg porcukor (ízlés szerint)
  4. 1 zacskó instant zselatin fix
  5. 2 dl tejszín
  6. 1 citrom leve és reszelt héja
  7. 20 dkg babapiskóta
  8. kókusztej/tej a piskóták "beáztatásához"
Elkészítési javaslat
  1. A szedret megmosom, lecsepegtetem és botmixerrel pépesítem, majd egy szűrőbe kanalazom, és a kanál hátuljával jó alaposan átpasszírozom (így az apró kis magocskák nem kerülnek a krémbe, és sokkal élvezhetőbb lesz a sütemény).
  2. A mascarponét a cukorral és a zselatin porral kikeverem, majd hozzáadom a szeder pépet, ezután a 2 dl habtejszínt kemény habbá verve és óvatosan belekeverem a krémbe. Végül hozzáadom a citrom levét és héját is.
  3. Összeállítás: egy jénai tál (én 19x25- ös méretű üvegtálat használtam) alját kirakok babapiskótával (amit előzőleg pár pillanatra kókusztejben megmártogatok), rákenem a krém felét, majd ismét egy sor piskótát rétegzek rá, és a tetejére simítom a maradék szedres krémet.
  4. Villával kicsit megborzolom a tetejét, fóliával befedem, és legalább egy éjszakára hűtőbe teszem.
  5. Másnap vizes késsel szépen szeletelhető, a babapiskóta is kellően megpuhul, remekül vágható lesz.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/