Pillekönnyű répás piskótatekercs

Pillekönnyű répás piskótatekercs
Nagyon finom, pillekönnyű desszert, a répás sütemények rajongóinak feltétlenül ajánlom.
Nyomtatás
Sütési idő
15 min
Teljes elkészítési idő
30 min
Sütési idő
15 min
Teljes elkészítési idő
30 min
Hozzávalók
  1. Piskótához
  2. 4 tojás
  3. csipetnyi só
  4. 4 ek. porcukor
  5. 4 ek. liszt
  6. 1 közepes répa reszelve
  7. 1 tk. őrölt fahéj
  8. Krémhez
  9. 25 mascarpone
  10. 2 dl habtejszín
  11. porcukor (ízlés szerint)
  12. fél citrom facsart leve
Elkészítési javaslat
  1. A répát megtisztítom, megpucolom és kis lyukú reszelőn lereszelem. A tojásokat kettéválasztom, a fehérjét a porcukorral és a sóval kemény habbá verem.
  2. Hozzáadom a tojások sárgáját, kézi habverővel óvatosan összeforgatom, majd rászitálom a fahéjjal elvegyített lisztet, és összekeverem. A reszelt répa levét kinyomkodom, és beledolgozom a masszába, alaposan összekeverem.
  3. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre simítom a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 12-15 perc alatt megsütöm.
  4. Mikor kész, gyorsan lehúzom róla a sütőpapírt (óvatosan, meg ne égesd a kezed!), de azonnal vissza is helyezem rá, és papírral együtt szorosan feltekerem a tésztát, és így hagyom kihűlni.
  5. Közben a mascarponét a citromlével és a porcukorral együtt géppel kihabosítom, a tejszínt habbá verem, és beledolgozom a mascarponés krémbe.
  6. A kihűlt piskótát kitekerem, és megkenem a krém háromnegyedével, ismét feltekerem, és a maradék krémmel a külsejét is bevonom.
  7. Csokitojással díszítem (de csakis közvetlenül tálalás előtt, mert a cukormáz a krémmel érintkezve elolvadhat). Természetesen bármi más, neked tetsző díszítést választhatsz.
Megjegyzések
  1. Ebből a mennyiségből kb 10-12 szelet készül.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/
Facebook