Tejbegrízes piskóta rolád

Tejbegrízes piskóta rolád

Tejbegrízes piskóta rolád
Puha tészta, finom tejbegrízes krémmel. kell ennél többet mondani? A gyerekek imádni fogják!
Nyomtatás
Sütési idő
12 min
Teljes elkészítési idő
25 min
Sütési idő
12 min
Teljes elkészítési idő
25 min
Piskótához
  1. 4 tojás
  2. 3 ek. víz
  3. 8 dkg porcukor
  4. 8 dkg liszt
  5. 2 ek. cukrozatlan kakaópor
  6. 1 tk őrölt fahéj
  7. csipetnyi só
Krémhez
  1. 4 dl tej
  2. kb. 3 evőkanál búzadara
  3. 7 dkg puha vaj
  4. 8 dkg porcukor (vagy ízlés szerint)
Elkészítési javaslat
  1. Először a krémet készítem el, úgyis hűlnie kell a felhasználásig. A tejet forralni kezdem, majd a búzadarát hozzáadva sűrűre főzöm, és néha-néha megkevergetve teljesen kihűtöm. A puha vajat a porcukorral kikeverem, majd hozzáadom a kihűlt tejbegrízt és mixerrel jól kihabosítom.
  2. A tojásokat szétválasztom, a fehérjét a sóval felverem, kanalanként hozzáadom cukrot és tovább verem, míg szép fényes, vágható állagú lesz a hab.
  3. A sárgájákat elkeverem a vízzel, majd hozzákeverem a habhoz, beleszitálom a kakaóporral és fahéjjal elkevert lisztet is, és azzal is összeforgatom.
  4. A masszát egy nagy, kb. 30x30 cm-es, sütőpapírral bélelt sütőtepsibe egyengetem, egyenletesen elsimítom és 180 fokra előmelegített sütőben (középen, légkeveréssel) 10 percig sütöm (sütési idő sütőfüggő, a lényeg, hogy ne süssük túl, mert nehéz lesz feltekerni).
  5. A piskótát (sütőpapírral felfelé) egy tiszta, enyhén nedves konyharuhára borítom, lehúzom róla a sütőpapírt és a konyharuha segítségével lazán feltekerem. (ez egy nagyon könnyed, rugalmas tészta, így egyszerű feltekerni, és így sokkal könnyebb lesz a töltelékkel együtt roládot formázni belőle). Feltekerve hagyom kihűlni.
  6. A kihűlt piskótát kitekerem a konyharuhából, megtöltöm a krémmel és újra feltekerem. Tálalás előtt alaposan lehűtöm, hidegen sokkal finomabb, és a krém is megszilárdul annyira, hogy szépen szeletelhető lesz.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/