Tejbegrízes – babapiskótás desszert

Tejbegrízes - babapiskótás desszert

Tejbegrízes – babapiskótás desszert

Tejbegrízes - babapiskótás desszert
Egy fantasztikus, sütés nélküli csemege nyári hőségben. Jéghidegre lehűtve nem tudsz neki ellenállni!
Nyomtatás
Sütési idő
10 min
Teljes elkészítési idő
30 min
Sütési idő
10 min
Teljes elkészítési idő
30 min
Hozzávalók
  1. 5 dl tej
  2. 7 dkg búzadara
  3. 8 dkg cukor
  4. csipet só
  5. 25 dkg mascarpone
  6. 2 dl habtejszín
  7. 1 kis cs. habfixáló por
  8. kb 5 dkg étcsokoládé
  9. 20 dkg (1 csomag) puha, cukros tetejű babapiskóta
  10. 1 evőkanál keserű kakaópor
  11. + egy kevés tej a piskóta forgatásához
Elkészítési javaslat
  1. A tejben elkeverem a darát, a cukrot és a csipet sót, lassú tűzön felteszem melegedni, majd állandó kevergetés mellett, krémesre főzöm a darakrémet.
  2. Néhányszor átkeverve kihűtöm, majd habosra keverem a mascarponéval.
  3. Míg hűl a krém, addig a tejszínt kemény habbá verem a habfixálóval együtt és belereszelem (apró lyukú reszelőn) az étcsokoládét.
  4. A sütemény összeállítása: egy (20 x 26 cm) jénai tálat (tepsit stb...) kirakok tejben megforgatott babapiskótával, erre rákenem a kihűlt krém felét, ismét egy sor tejben megforgatott babapiskóta jön, majd a maradék krém, és végül a csokireszelékes tejszínhab (sajnos ezt a réteget a kép nem adta jól vissza, egybeolvadt a darás krémmel).
  5. A sütemény tetejét megszórom keserű kakaóporral, majd lefedve 4-5 órára, vagy egy egész éjszakára hűtőbe teszem dermedni. Ezalatt a piskóta is kellően megpuhul, és szépen szeletelhető lesz. Kockára vágva tálalom.
Megjegyzések
  1. Minél hidegebbre hűtjük, annál fantasztikusabb lesz a végeredmény!
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/