Tejbegrízes – babapiskótás desszert
2018.07.21 | 5:11
Beküldve:Krémes sütik, Összes, Sütés nélkül
Tejbegrízes - babapiskótás desszert
Fincsi.hu
2018-07-20 19:05:54
Egy fantasztikus, sütés nélküli csemege nyári hőségben. Jéghidegre lehűtve nem tudsz neki ellenállni!
Nyomtatás
Sütési idő
10 min
Teljes elkészítési idő
30 min
Hozzávalók
- 5 dl tej
- 7 dkg búzadara
- 8 dkg cukor
- csipet só
- 25 dkg mascarpone
- 2 dl habtejszín
- 1 kis cs. habfixáló por
- kb 5 dkg étcsokoládé
- 20 dkg (1 csomag) puha, cukros tetejű babapiskóta
- 1 evőkanál keserű kakaópor
- + egy kevés tej a piskóta forgatásához
Elkészítési javaslat
- A tejben elkeverem a darát, a cukrot és a csipet sót, lassú tűzön felteszem melegedni, majd állandó kevergetés mellett, krémesre főzöm a darakrémet.
- Néhányszor átkeverve kihűtöm, majd habosra keverem a mascarponéval.
- Míg hűl a krém, addig a tejszínt kemény habbá verem a habfixálóval együtt és belereszelem (apró lyukú reszelőn) az étcsokoládét.
- A sütemény összeállítása: egy (20 x 26 cm) jénai tálat (tepsit stb...) kirakok tejben megforgatott babapiskótával, erre rákenem a kihűlt krém felét, ismét egy sor tejben megforgatott babapiskóta jön, majd a maradék krém, és végül a csokireszelékes tejszínhab (sajnos ezt a réteget a kép nem adta jól vissza, egybeolvadt a darás krémmel).
- A sütemény tetejét megszórom keserű kakaóporral, majd lefedve 4-5 órára, vagy egy egész éjszakára hűtőbe teszem dermedni. Ezalatt a piskóta is kellően megpuhul, és szépen szeletelhető lesz. Kockára vágva tálalom.
Megjegyzések
- Minél hidegebbre hűtjük, annál fantasztikusabb lesz a végeredmény!
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/