Zabpelyhes répatorta fahéjas mascarpone krémmel
2017.02.1 | 10:20
Beküldve:Húsvét, Krémes sütik, Összes, Torta
Zabpelyhes répatorta fahéjas mascarpone krémmel
Fincsi.hu
2017-02-10 08:38:04
Nyomtatás
Sütési idő
20 min
Tésztához
- - 5 dkg zabliszt
- - 8 dkg zabpehely
- - 10 dkg mandula
- - 15 dkg reszelt sárgarépa
- - 5 dkg reszelt alma
- - 12 dkg barnacukor (muscovado)
- - 2 teáskanál sütőpor
- - 1 teáskanál őrölt fahéj
- - 2 teáskanál őrölt gyömbér
- - 1 dl étolaj
- - 2 egész tojás
- - 2 tk reszelt narancshéj
Krémhez
- - 25 dkg mascarpone
- - 2 dl tejszín
- - 2 kis csomag habfixáló por
- - cukor ízlés szerint (kb. 5-8 dkg porcukor)
- - fél narancs leve
- - 1 tk fahéj a krémbe + egy kevés a szóráshoz
Elkészítési javaslat
- A tésztához a répát és az almát megmosom, meghámozom, majd lereszelem. A mandulát és a zabpelyhet késes aprítógépben nagyon finomra aprítom, majd összekeverem a sütőporos liszttel, cukorral, a fűszerekkel, narancshéjjal, végül a répás, almás reszeléket is beleforgatom.
- A tojásokat habverővel habosra verem, hozzáadom az olajat, és azzal is jó habosra keverem. A tojásos masszát óvatosan belecsorgatom a lisztes keverékbe, és alaposan összedolgozom, elkeverem. Viszonylag folyós, ragacsos masszát kapok.
- A keveréket sütőpapírral bélelt kerek tortaformába (24 cm-es) öntöm, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütöm. Tűpróbával ellenőrzöm. A formában hagyom kihűlni.
- A krémhez a tejszínt a habfixálóval habbá verem. A mascarponét elkeverem a cukorral, 1 tk fahéjjal és a narancslével, majd beleforgatom a felvert tejszínt is. A krémet a teljesen kihűlt tészta tetejére simítom, fahéjjal meghintve tálalom.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/