Pátkai zserbó
2015.02.27 | 5:45
Beküldve:Omlós tészta, Összes, Piskóta
Pátkai zserbó
Fincsi.hu
2017-02-14 08:17:59
Nyomtatás
A gyúrt tésztához
- 20 dkg liszt
- 2 dkg margarin
- 4 tojás sárgája
- 13 dkg cukor
- 1 csomag sütőpor
- reszelt citromhéj
- kevés tej
Piskótához
- 4 tojás sárgája
- 14 dkg cukor
- 8 dkg liszt
- pici sütőpor
- reszelt citromhéj
Kenéshez
- ribizli lekvár
Töltelékhez
- 4 tojásfehérje
- 20 dkg cukor
- 20 dkg darált dió
- 10 dkg vágott dió
Elkészítési javaslat
- A gyúrt tésztához valókat összedolgozzuk, ha kell egy pici tejet adunk hozzá. Lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, kikent vagy sütőpapírral bélelt nagy tepsibe tesszük. Ribizlilekvárral megkenjük.
- 4 tojás fehérjét kemény habbá verünk, hozzátesszük a cukrot, a darált diót és a citromhéjat. Rákenjük a lekváros lapra, tetejét hosszúkásra vágott dióval szórjuk. Előmelegített sütőben, közepes lángnál sütjük.
- A piskótához a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, a lisztet elkeverjük a sütőporral és a reszelt citromhéjjal. A fehérjéket kemény habbá verjük, és a lisztel felváltva, a cukros sárgájához adjuk. Meleg sütőben a másik tésztával azonos nagyságúra sütjük.
- A sütemény összeállítása: A gyúrt tésztát óvatosan kifordítjuk a tepsiből, az alját megkenjük ribizlilekvárral, rátesszük a piskótát és az egészet visszafordítjuk.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/