Mimóza szelet
2018.11.8 | 7:57
Beküldve:Krémes sütik, Omlós tészta, Összes
Mimóza szelet
Fincsi.hu
2018-11-08 13:13:39
Hihetetlenül finom sütemény, az omlós lapok között vékonyka, édes baracklekvár réteg, ami a savanykás citromos krémmel remekül összeillik.
Nyomtatás
Sütési idő
30 min
Teljes elkészítési idő
45 min
Tészta hozzávalói
- 50 dkg liszt
- 20 dkg ráma margarin (szoba hőmérsékletű)
- 2 tojássárgája
- 4 ek. tejlföl
- 10 dkg porcukor
- 1 cs. sütőpor
- csipet só
Krém hozzávalói
- 2,5 dl tej
- 4 ek. liszt
- 25 dkg vaj/margarin (szoba hőmérsékletű)
- 20 dkg porcukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- kisebb citrom leve + lereszelt héja
Tésztalap kenéséhez
- sárgabaracklekvár
Elkészítési javaslat
- A margarint a liszttel elmorzsolom, és a tészta többi hozzávalóival együtt összegyúrom. Rugalmas, de nem ragacsos tésztát kapok. A tésztát 4 egyenlő részre osztom, és lisztezett felületen a négy gombócot egyenként 30x35 cm-es tepsi méretűre nyújtom. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 8-10 perc alatt egyenként világos színűre sütöm a tésztalapokat. Sütés előtt mindegyiket megszurkálom villával.
- Míg a lapok sülnek, elkészítem a krémet. A tejben a lisztet csomómentesre keverem, majd állandó kevergetés mellett sűrű krémet főzök, és félreteszem hűlni.
- A margarint/vajat a porcukorral, vaníliás cukorral, citromlevével és a lereszelt héjával alaposan összedolgozom. A kihűlt lisztes pépet kanalanként belekeverem a vajas masszába, majd kézi mixerrel simára keverem az egészet.
- Rétegezés: az első lapot megkenem lekvárral, ráhelyezem a második lapot. Erre jön a citromos krém, majd a harmadik lap majd ismét lekvár, végezetül a negyedik lap. Hűtőbe teszem, majd másnap, ha megpuhult a tészta, egyforma szeletekre vágom és a tetejét megszórom porcukorral.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/