Csokikrémes máktorta

Csokikrémes máktorta

Csokikrémes máktorta

Csokikrémes máktorta
Nyomtatás
Sütési idő
40 min
Sütési idő
40 min
Tésztához
  1. 25 dkg darált mák
  2. 25 dkg porcukor
  3. 8 tojás
  4. 1 evőkanál liszt
Krémhez
  1. 15 dkg étcsoki
  2. 15 dkg porcukor
  3. 15 dkg vaj
Mázhoz
  1. 20 dkg étcsoki
  2. 2,5 dkg vaj
Elkészítési javaslat
  1. A tojássárgájákat a porcukorral habosra keverjük. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük. A mákot, a lisztet és a habot összedolgozzuk a cukros masszával.
  2. Kivajazott, kilisztezett tortaformába simítjuk a tésztát, majd előmelegített sütőben, közepes tűznél (kb. 175°C-on) 40 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, ha megsült a formában hagyjuk kihűlni.
  3. A porcukrot a vajjal alaposan kikeverjük, majd a gőz felett megolvasztott csokit is hozzádolgozzuk.
  4. A tésztát kettévágjuk, megtöltjük a krémmel, és kívülről is bekenjük vele. A vajjal megolvasztjuk a mázhoz való csokit, és bevonjuk vele a tortát.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/