Csokikrémes máktorta
Csokikrémes máktorta
Fincsi.hu
2017-02-08 16:51:28
Nyomtatás
Sütési idő
40 min
Tésztához
- 25 dkg darált mák
- 25 dkg porcukor
- 8 tojás
- 1 evőkanál liszt
Krémhez
- 15 dkg étcsoki
- 15 dkg porcukor
- 15 dkg vaj
Mázhoz
- 20 dkg étcsoki
- 2,5 dkg vaj
Elkészítési javaslat
- A tojássárgájákat a porcukorral habosra keverjük. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük. A mákot, a lisztet és a habot összedolgozzuk a cukros masszával.
- Kivajazott, kilisztezett tortaformába simítjuk a tésztát, majd előmelegített sütőben, közepes tűznél (kb. 175°C-on) 40 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, ha megsült a formában hagyjuk kihűlni.
- A porcukrot a vajjal alaposan kikeverjük, majd a gőz felett megolvasztott csokit is hozzádolgozzuk.
- A tésztát kettévágjuk, megtöltjük a krémmel, és kívülről is bekenjük vele. A vajjal megolvasztjuk a mázhoz való csokit, és bevonjuk vele a tortát.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/