Karácsonyi linzerkarika

Karácsonyi linzerkarika

Karácsonyi linzerkarika

Karácsonyi linzerkarika
Nyomtatás
Sütési idő
12 min
Sütési idő
12 min
Tésztához
  1. 15 dkg liszt
  2. 1 tojás
  3. 15 dkg margarin
  4. 17.5 dkg cukor
  5. 1 csomag vaníliás cukor
  6. 7,5 dkg darált babapiskóta
  7. 10 dkg darált dió
  8. 1 teáskanál mézeskalácsfűszer
Töltelékhez
  1. 10 dkg málnadzsem
  2. 10 dkg karamellszirup
  3. darált dió
Szóráshoz
  1. porcukor
Elkészítési javaslat
  1. A lisztet átszitáljuk és a többi hozzávalóval sima tésztává gyúrjuk. Fóliába csomagolva 2 órára a hűtőbe tesszük.
  2. Enyhén belisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, és cakkos szélű korongokat szúrunk ki belőle.
  3. A korongok felének közepére lyukat csinálunk. Sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben 180°C-on 10-12 percig sütjük. Rácson hagyjuk kihűlni.
  4. A karamellszirupot a málnadzsemmel felforrósítjuk és szitán áttörjük, majd a korongokat és a gyűrűket megkenjük vele.
  5. A megkent gyűrűket darált dióba mártogatjuk és megszórjuk porcukorral, majd a korongokkal összeragasztjuk.
  6. A lyukakat a maradék levárral megtöltjök.
Megjegyzések
  1. Ha nincs kész karamellszirupunk, akkor 2-3 evőkanál cukrot karamellizálunk, kevés vizet adunk hozzá, és ezt forrosítjuk fel a dzsemmel.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/