Karácsonyi linzerkarika
2015.01.28 | 6:46
Beküldve:Aprósütemény, Karácsony, Összes, Ünnepek
Karácsonyi linzerkarika
Fincsi.hu
2017-02-09 18:45:58
Nyomtatás
Sütési idő
12 min
Tésztához
- 15 dkg liszt
- 1 tojás
- 15 dkg margarin
- 17.5 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 7,5 dkg darált babapiskóta
- 10 dkg darált dió
- 1 teáskanál mézeskalácsfűszer
Töltelékhez
- 10 dkg málnadzsem
- 10 dkg karamellszirup
- darált dió
Szóráshoz
- porcukor
Elkészítési javaslat
- A lisztet átszitáljuk és a többi hozzávalóval sima tésztává gyúrjuk. Fóliába csomagolva 2 órára a hűtőbe tesszük.
- Enyhén belisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, és cakkos szélű korongokat szúrunk ki belőle.
- A korongok felének közepére lyukat csinálunk. Sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben 180°C-on 10-12 percig sütjük. Rácson hagyjuk kihűlni.
- A karamellszirupot a málnadzsemmel felforrósítjuk és szitán áttörjük, majd a korongokat és a gyűrűket megkenjük vele.
- A megkent gyűrűket darált dióba mártogatjuk és megszórjuk porcukorral, majd a korongokkal összeragasztjuk.
- A lyukakat a maradék levárral megtöltjök.
Megjegyzések
- Ha nincs kész karamellszirupunk, akkor 2-3 evőkanál cukrot karamellizálunk, kevés vizet adunk hozzá, és ezt forrosítjuk fel a dzsemmel.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/