Húsvéti kalács
2015.02.27 | 12:32
Beküldve:Húsvét, Kelt tészta, Összes
Húsvéti kalács
Fincsi.hu
2017-02-14 10:31:49
Nyomtatás
Sütési idő
30 min
Tésztához
- 15 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 2 tojássárgája
- 60 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1,5-2 dl tej
- 5 dkg magkeverék (dió, mogyoró stb.)
- 5 dkg aszalt gyümölcs (barack, szilva stb.)
- 1 narancs reszelt héja
Kenni
- 1 tojássárgája
Elkészítési javaslat
- A szoba-hőmérsékletű vajat a porcukorral alaposan kikeverjük, majd hozzáadva a tojások sárgáját, tovább krémesítjük.
- A liszthez adjuk a sütőport, és a tejjel felváltva a masszához dolgozzuk. Annyi tejet adunk hozzá, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk. Simára dagasztjuk.
- A magvakat és a gyümölcsöket apróra vágjuk, a narancs héját lereszeljük, és az egészet a tésztához gyúrjuk.
- A cipót három darabra osztjuk, a darabokból csíkokat formázunk, és megfonjuk a kalácsot. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük.
- Megkenjük a tojássárgájával, amit előtte egy picit felverünk. Előmelegített sütőben, 180°C-on, kb. 30 perc alatt aranysárgára sütjük.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/