Húsvéti kalács

Húsvéti kalács

Húsvéti kalács

Húsvéti kalács
Nyomtatás
Sütési idő
30 min
Sütési idő
30 min
Tésztához
  1. 15 dkg vaj
  2. 15 dkg porcukor
  3. 2 tojássárgája
  4. 60 dkg liszt
  5. 1 csomag sütőpor
  6. 1,5-2 dl tej
  7. 5 dkg magkeverék (dió, mogyoró stb.)
  8. 5 dkg aszalt gyümölcs (barack, szilva stb.)
  9. 1 narancs reszelt héja
Kenni
  1. 1 tojássárgája
Elkészítési javaslat
  1. A szoba-hőmérsékletű vajat a porcukorral alaposan kikeverjük, majd hozzáadva a tojások sárgáját, tovább krémesítjük.
  2. A liszthez adjuk a sütőport, és a tejjel felváltva a masszához dolgozzuk. Annyi tejet adunk hozzá, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk. Simára dagasztjuk.
  3. A magvakat és a gyümölcsöket apróra vágjuk, a narancs héját lereszeljük, és az egészet a tésztához gyúrjuk.
  4. A cipót három darabra osztjuk, a darabokból csíkokat formázunk, és megfonjuk a kalácsot. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük.
  5. Megkenjük a tojássárgájával, amit előtte egy picit felverünk. Előmelegített sütőben, 180°C-on, kb. 30 perc alatt aranysárgára sütjük.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/