Mokkakorong
2015.02.27 | 6:44
Beküldve:Aprósütemény, Karácsony, Összes, Ünnepek
Mokkakorong
Fincsi.hu
2017-02-09 18:33:05
Nyomtatás
Sütési idő
12 min
Tésztához
- 40 dkg liszt
- 20 dkg fagyos margarin
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 tojássárgája
- csipet só
Krémhez
- 6 dkg vaj
- 1 dl tejszín
- 1,5 mokkáskanál instant kávépor
- 1 evőkanál őrölt kávé
- 2 evőkanál kávélikőr
- 10 dkg ét tortabevonó
Díszítéshez
- 10 dkg porcukor
- 1 tojásfehérje
- 1 evőkanál citromlé
- kávészemek
Elkészítési javaslat
- A krémnek hűlnie kell, ezért azt készítjük el először. A vajat és a tejszínt együtt felmelegítjük, hozzáadjuk a kétféle kávét, majd a likőrt, és jól összekeverjük.
- A tortabevonót apróra tördeljük, és gőz felett felolvasztjuk. Ezt is a tejszínes keverékhez adjuk, majd a krémet 3-4 órára hűtőbe tesszük.
- A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, cipót formálunk, és alufóliába csomagolva a hűtőben fél órát pihentetjük.
- A hűtőből kivéve lisztezett deszkán kb. 3 mm vastagra nyújtjuk, és 4 cm-s pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt sütőlapon, előmelegített sütőben, közepes lángnál, kb. 10-12 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni.
- A porcukrot a tojásfehérjével és a citromlével simára keverjük. A korongok felét belemártogatjuk. A sütőlemezre rácsot helyezünk, és erre rakosgatjuk a mártott korongokat, és mindegyik közepébe 1 kávészemet teszünk.
- Kikapcsolt, langyos sütőben, az ajtót résnyíre nyitva hagyva, kb. 20-25 perc alatt fényesre szárítjuk őket. A kihűlt krémet átkeverjük, majd a máz nélküli korongokra mogyoró nagyságú halmot teszünk belőle. Rányomkodjuk a mázas tetőket, és fémdobozba helyezzük a kész süteményeket. 2-3 hétig eltartható.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/