Mokkakorong

Mokkakorong

Mokkakorong

Mokkakorong
Nyomtatás
Sütési idő
12 min
Sütési idő
12 min
Tésztához
  1. 40 dkg liszt
  2. 20 dkg fagyos margarin
  3. 10 dkg porcukor
  4. 1 csomag vaníliás cukor
  5. 1 tojássárgája
  6. csipet só
Krémhez
  1. 6 dkg vaj
  2. 1 dl tejszín
  3. 1,5 mokkáskanál instant kávépor
  4. 1 evőkanál őrölt kávé
  5. 2 evőkanál kávélikőr
  6. 10 dkg ét tortabevonó
Díszítéshez
  1. 10 dkg porcukor
  2. 1 tojásfehérje
  3. 1 evőkanál citromlé
  4. kávészemek
Elkészítési javaslat
  1. A krémnek hűlnie kell, ezért azt készítjük el először. A vajat és a tejszínt együtt felmelegítjük, hozzáadjuk a kétféle kávét, majd a likőrt, és jól összekeverjük.
  2. A tortabevonót apróra tördeljük, és gőz felett felolvasztjuk. Ezt is a tejszínes keverékhez adjuk, majd a krémet 3-4 órára hűtőbe tesszük.
  3. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, cipót formálunk, és alufóliába csomagolva a hűtőben fél órát pihentetjük.
  4. A hűtőből kivéve lisztezett deszkán kb. 3 mm vastagra nyújtjuk, és 4 cm-s pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt sütőlapon, előmelegített sütőben, közepes lángnál, kb. 10-12 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni.
  5. A porcukrot a tojásfehérjével és a citromlével simára keverjük. A korongok felét belemártogatjuk. A sütőlemezre rácsot helyezünk, és erre rakosgatjuk a mártott korongokat, és mindegyik közepébe 1 kávészemet teszünk.
  6. Kikapcsolt, langyos sütőben, az ajtót résnyíre nyitva hagyva, kb. 20-25 perc alatt fényesre szárítjuk őket. A kihűlt krémet átkeverjük, majd a máz nélküli korongokra mogyoró nagyságú halmot teszünk belőle. Rányomkodjuk a mázas tetőket, és fémdobozba helyezzük a kész süteményeket. 2-3 hétig eltartható.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/