Mákvirág

Mákvirág

Mákvirág

Mákvirág
Nyomtatás
Sütési idő
15 min
Sütési idő
15 min
Tésztához
  1. 14 dkg darált mák
  2. 40 dkg liszt
  3. 1 vaníliarúd kikapart belseje
  4. 33 dkg puha margarin
  5. 14 dkg porcukor
  6. 1 narancs reszelt héja
  7. csipet só
  8. 1 tojás
Tölteni
  1. 20 dkg baracklekvár
Elkészítési javaslat
  1. A hozzávalókból sima tésztát gyúrunk, amelyet fóliába csomagolva 1 éjszakán át a hűtőben pihentetünk.
  2. Enyhén lisztezett deszkán 3 mm vastagra nyújtjuk, és 5-6 cm átmérőjű virágformával kiszaggatjuk. A virágok felét gyűszűvel kiszúrjuk, majd a kész formákat fél órára hűvös helyre tesszük.
  3. Ezt követően a sütiket sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, és előmelegített sütőben, 180°C-on 15-18 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
  4. A nem lyukasztott virágokat lekvárral megkenjük és ráragasztjuk a lyukas párjukat.
Megjegyzések
  1. 10 dkg tortabevonót gőz felett megolvasztunk, majd becsíkozzuk vele a kész virágokat.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/