Mákos piskóta fahéjas szilvával

Mákos piskótatorta fahéjas szilvával

Mákos piskóta fahéjas szilvával

Mákos piskótatorta fahéjas szilvával
A mákos piskóta és a fahéjas szilva verhetetlen párost alkot ebben a hihetetlenül finom, nagyon egyszerű és légiesen könnyed süteményben.
Nyomtatás
Sütési idő
15 min
Sütési idő
15 min
Piskótához
  1. - 3 tojássárgája
  2. - 3 ek. hideg víz
  3. - 3 tojásfehérje
  4. - csipetnyi só
  5. - 6 ek. cukor
  6. - 4 ek. darált mák
  7. - 3 ek. rizsliszt
  8. - 1,5 tk sütőpor
Tetejére
  1. - kb. 20 dkg szilva
  2. - cukor és őrölt fahéj ízlés szerint
Elkészítési javaslat
  1. A piskótához a tojásfehérjét a sóval, és a fele cukorral kemény habbá verem. A sárgáját a vízzel és a maradék cukorral kikeverem, és beleforgatom a kemény habba. Kanalanként hozzákeverem a darált mákot, majd beleszitálom a sütőporral elkevert rizslisztet.
  2. A szilvát megmosom, kimagozom, majd negyed cikkekre vágom. Egy kisebb lábasba teszem, cukros fahéjjal meghintem, majd egy nagyon kevés vízzel felteszem főni, de épp, hogy csak puhulni kezdjen, és egy kis levet eresszen.
  3. A tésztát kivajazott, lisztezett pitesütő formába (28 cm átmérőjű) öntöm, és a szilvákat körberakosgatom a tetején.
  4. 180 fokos sütőben, légkeverésen, középső álláson kb. 15 perc alatt készre sütöm.
  5. Porcukorral (elhagyható) meghintve tálalom.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/