Szezámmagos zabos stangli
2015.09.26 | 1:12
Beküldve:Összes, Sós süti, Szilveszter
Gyorsan, egyszerűen elkészíthető sós rágcsálnivaló, amolyan “sörkorcsolya”-féleség, ami kívül ropog, belül finom, puha, omlós.
Szezámmagos zabos stangli
Fincsi.hu
2015-09-26 15:18:53
Nyomtatás
Sütési idő
20 min
Hozzávalók
- - 350 g zabpehelyliszt
- - 100 g sima liszt
- - 250 g túró
- - 250 g margarin
- - 2 tojássárgája
- - 2 ek. tejföl
- - 1 tk. só
- - fél cs. sütőpor
Tetejére
- - tojásfehérje
- - szezámmag
Elkészítési javaslat
- A tészta hozzávalóit lágy, könnyen gyúrható tésztává gyúrom, majd fél órán át pihentetem.
- Lisztezett deszkán kb. fél cm vastagra nyújtom, lekenem az enyhén felvert tojásfehérjével, majd meghintem szezámmaggal.
- Derelyevágóval tetszőleges darabokra vágom, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezem (2 gáztepsire elég ez a mennyiség), majd 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt szép aranybarnára sütöm.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/