Szezámmagos zabos stangli

Gyorsan, egyszerűen elkészíthető sós rágcsálnivaló, amolyan “sörkorcsolya”-féleség, ami kívül ropog, belül finom, puha, omlós.
Szezámmagos zabos stangli

Szezámmagos zabos stangli
Nyomtatás
Sütési idő
20 min
Sütési idő
20 min
Hozzávalók
  1. - 350 g zabpehelyliszt
  2. - 100 g sima liszt
  3. - 250 g túró
  4. - 250 g margarin
  5. - 2 tojássárgája
  6. - 2 ek. tejföl
  7. - 1 tk. só
  8. - fél cs. sütőpor
Tetejére
  1. - tojásfehérje
  2. - szezámmag
Elkészítési javaslat
  1. A tészta hozzávalóit lágy, könnyen gyúrható tésztává gyúrom, majd fél órán át pihentetem.
  2. Lisztezett deszkán kb. fél cm vastagra nyújtom, lekenem az enyhén felvert tojásfehérjével, majd meghintem szezámmaggal.
  3. Derelyevágóval tetszőleges darabokra vágom, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezem (2 gáztepsire elég ez a mennyiség), majd 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt szép aranybarnára sütöm.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/