Almás tekercs

Almás tekercs

Almás tekercs

Almás tekercs
Nyomtatás
Sütési idő
3 min
Sütési idő
3 min
Hozzávalók
  1. (2 személyre)
  2. 60 g finomliszt
  3. 30 g olvasztott vaj (és egy kevés a sütéshez)
  4. 150 ml tej
  5. 1 db tojás
  6. 1 kk reszelt narancshéj
  7. Töltelékhez
  8. 2 hámozott, kicsutkázott, feldarabolt alma
  9. fél kk őrölt fahéj
  10. Tálaláshoz
  11. juharszirup
  12. tejszínhab
Elkészítési javaslat
  1. Turmixgépben vagy kézi habverővel dolgozzuk össze a lisztet, tejet, tojást, narancshéjat és az olvasztott vajat, míg egynemű nem lesz. Hagyjuk állni 20 percig a tésztát.
  2. Közben készítsük el a tölteléket. Tegyük az almát, a fahéjat és egy evőkanál vizet egy serpenyőbe, fedjük le, és lassú tűzön 5-7 percig főzzük, míg az almák megpuhulnak.
  3. Egy teflonserpenyő (18 cm átmérőjű) alján olvasszunk meg egy kis vajat. A tészta negyed részét öntsük a serpenyőbe, majd egyenletesen oszlassuk el. Mindkét oldalát süssük 1-2 percig, vagy míg aranybarna nem lesz. Tartsuk melegen, s a folyamatot ismételjük meg még háromszor, szükség esetén bevajazva a serpenyőt.
  4. A palacsintát töltsük meg az almás töltelékkel, és óvatosan tekerjük fel.
  5. Juharsziruppal és tejszínnel tálaljuk.
Megjegyzések
  1. A 3 perces sütési idő egy-egy darab palacsintára vonatkozik.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/