Almás tekercs
2016.02.27 | 12:51
Beküldve:Összes, Palacsinta
Almás tekercs
Fincsi.hu
2017-02-10 09:38:38
Nyomtatás
Sütési idő
3 min
Hozzávalók
- (2 személyre)
- 60 g finomliszt
- 30 g olvasztott vaj (és egy kevés a sütéshez)
- 150 ml tej
- 1 db tojás
- 1 kk reszelt narancshéj
- Töltelékhez
- 2 hámozott, kicsutkázott, feldarabolt alma
- fél kk őrölt fahéj
- Tálaláshoz
- juharszirup
- tejszínhab
Elkészítési javaslat
- Turmixgépben vagy kézi habverővel dolgozzuk össze a lisztet, tejet, tojást, narancshéjat és az olvasztott vajat, míg egynemű nem lesz. Hagyjuk állni 20 percig a tésztát.
- Közben készítsük el a tölteléket. Tegyük az almát, a fahéjat és egy evőkanál vizet egy serpenyőbe, fedjük le, és lassú tűzön 5-7 percig főzzük, míg az almák megpuhulnak.
- Egy teflonserpenyő (18 cm átmérőjű) alján olvasszunk meg egy kis vajat. A tészta negyed részét öntsük a serpenyőbe, majd egyenletesen oszlassuk el. Mindkét oldalát süssük 1-2 percig, vagy míg aranybarna nem lesz. Tartsuk melegen, s a folyamatot ismételjük meg még háromszor, szükség esetén bevajazva a serpenyőt.
- A palacsintát töltsük meg az almás töltelékkel, és óvatosan tekerjük fel.
- Juharsziruppal és tejszínnel tálaljuk.
Megjegyzések
- A 3 perces sütési idő egy-egy darab palacsintára vonatkozik.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/