Bögrés répatorta

Bögrés répatorta
Egy gyorsan elkészíthető süteményrecept, amihez nem kell ismerned még a pontos súlymértékeket sem. Kezdő konyhatündéreknek is ajánljuk!
Nyomtatás
Sütési idő
35 min
Sütési idő
35 min
Hozzávalók
  1. Hozzávalók
  2. (1 bögre kb 2,5 dl )
  3. - 1 és 1/4 bögre liszt
  4. - 2 teáskanál sütőpor
  5. - 1 teáskanál szódabikarbóna
  6. - 1 bögre cukor (porcukor, kristálycukor, barnacukor is lehet)
  7. - 1/2 bögre étolaj
  8. - 3 egész tojás
  9. - 2 bögre nyers, kislyukon reszelt sárgarépa
  10. - 1/2 bögre kókuszreszelék
  11. - 1/2 bögre durvára vágott dió, mandula
  12. - 1 citrom reszelt héja
Elkészítési javaslat
  1. Öntsük a hozzávalókat a felsorolás sorrendjében egy nagy keverőtálba, közben gyújtsuk be a sütőt.
  2. A hozzávalókat alaposan keverjük össze (nem szükséges robotgép, kézzel is szépen el lehet dolgozni).
  3. A masszát öntsük kerek tortaformába, (ha nincs ilyened, egy hagyományos, magasabb falú tepsi is megfelel), és jól előmelegített sütőben kb. 35-40 perc alatt süssük készre.
  4. A tetejét akár csokibevonattal is díszíthetjük.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/