Fahéjas szilvaleves
2016.02.27 | 12:00
Beküldve:Levesek és italok
Fahéjas szilvaleves
Fincsi.hu
2017-02-09 09:12:42
Nyomtatás
Hozzávalók
- 1 kg érett szilva
- 1 ek őrölt fahéj
- néhány szem szegfűszeg
- 10 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 1,5 dl főzőtejszín
- 2 ek. vaníliás pudingpor
- 1 citromkarika
Elkészítési javaslat
- A jó alaposan megmosott szilvákat félbevágjuk, kimagozzuk, és fazékba tesszük annyi vízzel, hogy épp ellepje.
- Hozzáadjuk a fahéjat, szegfűszeget és a citromkarikát. Miután felforrt, és a gyümölcsök megpuhultak, hozzáadjuk a csipetnyi sót, a cukrot és a vaníliás cukrot, majd jól elkeverjük.
- A puhára főtt gyümölcsöket botmixerrel pürésítjük. Közben a vaníliás pudingport csomómentesre keverjük a főzőtejszínnel, majd a leveshez öntjük. Még kb 10 percig közepes lángon kevergetjük, hogy enyhén besűrűsödjön. Hagyjuk kihűlni, majd hidegen, tejszínhabbal díszítve tálaljuk.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/