Fahéjas szilvaleves

Fahéjas szilvaleves

Fahéjas szilvaleves

Fahéjas szilvaleves
Nyomtatás
Hozzávalók
  1. 1 kg érett szilva
  2. 1 ek őrölt fahéj
  3. néhány szem szegfűszeg
  4. 10 dkg cukor
  5. 1 cs vaníliás cukor
  6. 1 csipet só
  7. 1,5 dl főzőtejszín
  8. 2 ek. vaníliás pudingpor
  9. 1 citromkarika
Elkészítési javaslat
  1. A jó alaposan megmosott szilvákat félbevágjuk, kimagozzuk, és fazékba tesszük annyi vízzel, hogy épp ellepje.
  2. Hozzáadjuk a fahéjat, szegfűszeget és a citromkarikát. Miután felforrt, és a gyümölcsök megpuhultak, hozzáadjuk a csipetnyi sót, a cukrot és a vaníliás cukrot, majd jól elkeverjük.
  3. A puhára főtt gyümölcsöket botmixerrel pürésítjük. Közben a vaníliás pudingport csomómentesre keverjük a főzőtejszínnel, majd a leveshez öntjük. Még kb 10 percig közepes lángon kevergetjük, hogy enyhén besűrűsödjön. Hagyjuk kihűlni, majd hidegen, tejszínhabbal díszítve tálaljuk.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/