Almás – fűszeres kuglóf
Almás – fűszeres kuglóf
Fincsi.hu
2017-02-13 16:39:35
Nyomtatás
Sütési idő
45 min
Tésztához
- 3 dkg vaj
- 4 közepes alma
- 2 evőkanál cukor
- 17 dkg puha vaj
- 35 dkg cukor
- 4 nagy tojás
- 2 teáskanál vanília
- 11 dkg mazsola
- 42 dkg liszt
- 1 evőkanál sütőpor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- ½ teáskanál őrölt szerecsendió
- ½ teáskanál őrölt szegfűszeg
- 2,5 dl natúr joghurt
Díszíteni
- porcukor
Elkészítési javaslat
- Az almákat meghámozzuk, kicsumázzuk, és kb. 1,5 cm-es kockákra vágjuk. A vajat serpenyőben megolvasztjuk, az almakockákat közepes lángon – lehetőleg keveset kevergetve – aranyszínűre pirítjuk.
- Megszórjuk a 2 evőkanál cukorral, és addig pirítjuk, amíg az almakockák fényesek lesznek. Hagyjuk kihűlni. A vajat önmagában, maja a kétféle cukorral habosra keverjük, közben egyenként hozzákeverjük a tojásokat is.
- A lisztben elvegyítjük a fűszereket, a sütőport és a szódabikarbónát. A tojásos masszába dolgozzuk a kihűlt almát, majd hozzáadjuk a lisztes keverék felét.
- A joghurtot, majd a liszt másik felét is a tésztába keverjük. Egy kb. 3 literes kuglófformát kikenünk, kilisztezünk, ebbe öntjük a masszát.
- Előmelegített sütőben, 180 fokon, kb. 45 percig (tűpróbáig sütjük.). Porcukorral meghintve tálaljuk.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/