Almás – fűszeres kuglóf

Almás – fűszeres kuglóf

Almás – fűszeres kuglóf

Almás – fűszeres kuglóf
Nyomtatás
Sütési idő
45 min
Sütési idő
45 min
Tésztához
  1. 3 dkg vaj
  2. 4 közepes alma
  3. 2 evőkanál cukor
  4. 17 dkg puha vaj
  5. 35 dkg cukor
  6. 4 nagy tojás
  7. 2 teáskanál vanília
  8. 11 dkg mazsola
  9. 42 dkg liszt
  10. 1 evőkanál sütőpor
  11. 1 teáskanál szódabikarbóna
  12. 1 teáskanál őrölt fahéj
  13. ½ teáskanál őrölt szerecsendió
  14. ½ teáskanál őrölt szegfűszeg
  15. 2,5 dl natúr joghurt
Díszíteni
  1. porcukor
Elkészítési javaslat
  1. Az almákat meghámozzuk, kicsumázzuk, és kb. 1,5 cm-es kockákra vágjuk. A vajat serpenyőben megolvasztjuk, az almakockákat közepes lángon – lehetőleg keveset kevergetve – aranyszínűre pirítjuk.
  2. Megszórjuk a 2 evőkanál cukorral, és addig pirítjuk, amíg az almakockák fényesek lesznek. Hagyjuk kihűlni. A vajat önmagában, maja a kétféle cukorral habosra keverjük, közben egyenként hozzákeverjük a tojásokat is.
  3. A lisztben elvegyítjük a fűszereket, a sütőport és a szódabikarbónát. A tojásos masszába dolgozzuk a kihűlt almát, majd hozzáadjuk a lisztes keverék felét.
  4. A joghurtot, majd a liszt másik felét is a tésztába keverjük. Egy kb. 3 literes kuglófformát kikenünk, kilisztezünk, ebbe öntjük a masszát.
  5. Előmelegített sütőben, 180 fokon, kb. 45 percig (tűpróbáig sütjük.). Porcukorral meghintve tálaljuk.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/