Fahéjas csillagok
2017.01.1 | 11:32
Beküldve:Aprósütemény, Karácsony, Összes, Ünnepek
Fahéjas csillagok
Fincsi.hu
2017-02-09 19:12:35
Nyomtatás
Sütési idő
15 min
Hozzávalók
- 300 g cukor
- 3 tojásfehérje
- csipetnyi só
- 1 kiskanál őrölt fahéj
- 450 g őrölt mandula
- 1 kiskanál őrölt szegfűszeg
- 1 evőkanál ribizlizselé
Elkészítési javaslat
- A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verem, belekeverem a fahéjat, és a cukrot. A mázhoz egy keveset félreteszek.
- A mandulát a szegfűszeggel és a ribizlizselével összekeverem, és hozzáadom a tojásfehérjés masszát. Jól formázható tésztát gyúrok belőle.
- A sütőt előmelegítem 150 fokra. A tésztát fél cm vastagságúra nyújtom (hogy ne tapadjon a sodrófához, két fóliaréteg között nyújtom ki). Csillagokat szaggatok a tésztából, és a sütőpapírral bélelt tepsibe teszem.
- A mázat egy lapos késsel rákenem a csillagok tetejére, majd kb. 15 percig sütöm. A sütiket sütőpapírral együtt kiveszem a tepsiből és hagyom kihűlni.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/