Fahéjas csillagok

Fahéjas csillagok

Fahéjas csillagok

Fahéjas csillagok
Nyomtatás
Sütési idő
15 min
Sütési idő
15 min
Hozzávalók
  1. 300 g cukor
  2. 3 tojásfehérje
  3. csipetnyi só
  4. 1 kiskanál őrölt fahéj
  5. 450 g őrölt mandula
  6. 1 kiskanál őrölt szegfűszeg
  7. 1 evőkanál ribizlizselé
Elkészítési javaslat
  1. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verem, belekeverem a fahéjat, és a cukrot. A mázhoz egy keveset félreteszek.
  2. A mandulát a szegfűszeggel és a ribizlizselével összekeverem, és hozzáadom a tojásfehérjés masszát. Jól formázható tésztát gyúrok belőle.
  3. A sütőt előmelegítem 150 fokra. A tésztát fél cm vastagságúra nyújtom (hogy ne tapadjon a sodrófához, két fóliaréteg között nyújtom ki). Csillagokat szaggatok a tésztából, és a sütőpapírral bélelt tepsibe teszem.
  4. A mázat egy lapos késsel rákenem a csillagok tetejére, majd kb. 15 percig sütöm. A sütiket sütőpapírral együtt kiveszem a tepsiből és hagyom kihűlni.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/