Diótorta

Diótorta

Diótorta

Diótorta
Nyomtatás
Sütési idő
30 min
Sütési idő
30 min
Tésztához
  1. 3 tojás
  2. 22 dkg porcukor
  3. 15 dkg liszt
  4. ½ csomag sütőpor
  5. 1 csomag vaníliás cukor
  6. 7,5 evőkanál darált dió
  7. 7,5 evőkanál víz
Krémhez
  1. 1 dl tej
  2. 1 csomag vaníliás cukor
  3. 2 evőkanál cukor
  4. 12 evőkanál darált dió
  5. 20 dkg vaj
  6. 20 dkg porcukor
  7. 0,5 dl rum
  8. 2 dl habtejszín
Díszíteni
  1. fél diószemek
Elkészítési javaslat
  1. A tojások sárgáját a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, közben apránként hozzáadjuk a vizet.
  2. A sütőport a lisztbe vegyítjük, majd a dióval együtt a cukros tojáshoz dolgozzuk.
  3. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a diós masszához keverjük.
  4. A tortaformát kikenjük, vagy sütőpapírt szabunk bele. A tésztát beleöntjük, elsimítjuk, majd előmelegített sütőben, kb. 200°C-on 30 percig sütjük.
  5. A krémhez felforraljuk a tejet, beletesszük a kétféle cukrot és a diót. 1-2 percig főzzük, majd kihűtjük.
  6. A vajat habosra keverjük a porcukorral, és összekeverjük a felfőzött dióval. Rummal ízesítjük.
  7. A tejszínből kemény habot verünk, és ezt is a krémhez dolgozzuk. A tésztát három részre vágjuk, és úgy töltjük meg a krémmel, hogy a tetejére és az oldalára is megfelelő mennyiség jusson. A torta tetejét diószemekkel díszítjük.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/