Diótorta
Diótorta
Fincsi.hu
2017-02-08 17:03:07
Nyomtatás
Sütési idő
30 min
Tésztához
- 3 tojás
- 22 dkg porcukor
- 15 dkg liszt
- ½ csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 7,5 evőkanál darált dió
- 7,5 evőkanál víz
Krémhez
- 1 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 evőkanál cukor
- 12 evőkanál darált dió
- 20 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 0,5 dl rum
- 2 dl habtejszín
Díszíteni
- fél diószemek
Elkészítési javaslat
- A tojások sárgáját a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, közben apránként hozzáadjuk a vizet.
- A sütőport a lisztbe vegyítjük, majd a dióval együtt a cukros tojáshoz dolgozzuk.
- A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a diós masszához keverjük.
- A tortaformát kikenjük, vagy sütőpapírt szabunk bele. A tésztát beleöntjük, elsimítjuk, majd előmelegített sütőben, kb. 200°C-on 30 percig sütjük.
- A krémhez felforraljuk a tejet, beletesszük a kétféle cukrot és a diót. 1-2 percig főzzük, majd kihűtjük.
- A vajat habosra keverjük a porcukorral, és összekeverjük a felfőzött dióval. Rummal ízesítjük.
- A tejszínből kemény habot verünk, és ezt is a krémhez dolgozzuk. A tésztát három részre vágjuk, és úgy töltjük meg a krémmel, hogy a tetejére és az oldalára is megfelelő mennyiség jusson. A torta tetejét diószemekkel díszítjük.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/