Sült túrótorta málnaöntettel

Sült túrótorta málnaöntettel

Sült túrótorta málnaöntettel

Sült túrótorta málnaöntettel
Nyomtatás
Sütési idő
55 min
Sütési idő
55 min
Omlós tésztához
  1. - 200 g liszt
  2. - 60 g cukor
  3. - csipetnyi só
  4. - 100 g hideg, kockázott vaj
  5. - 1 tojás
Töltelékhez
  1. - 500 g krémes állagú túró
  2. - 3 tojás (szétválasztva)
  3. - 120 g porcukor
  4. - 1 ek. citromlé
  5. - 1 mk. só
  6. - 50 g tejszín
  7. - 30 g olvasztott vaj
  8. - 1 ek. liszt
Málnaöntet
  1. - friss vagy mirelit málna
  2. -porcukor ízlés szerint
Elkészítési javaslat
  1. Az omlós tészta hozzávalóit egy keverőtálba teszem és lisztezett kézzel, gyors mozdulatokkal síma tésztává gyúrom. Lisztezett deszkán azonnal kinyújtom (kb.3-4 mm vastagra), majd egy sütőpapírral bélelt, kapcsos tortaformába (26 cm átmérőjű) egyengetem úgy, hogy a forma oldalára is kerüljön. Ezt követően fél órára hűtőbe teszem, közben nekiállok a tölteléknek.
  2. A töltelékhez a tojásokat szétválasztom. A fehérjét pici sóval habbá verem. A sárgáját a cukorral és a citromlével habosra keverem. Hozzáadom a túrót, a tejszínt és az olvasztott vajat is, majd óvatosan beleforgatom a habot. Végül rászitálom a lisztet, és az egész (híg) masszát a tésztával kibélelt tortaformába öntöm.
  3. 200 fokra előmelegített sütőben, középen (légkeverésen 180 fokon) kb. 55-60 percig szép aranybarnára sütöm. Kikapcsolom a sütőt, és még 5 percig állni hagyom benne.
  4. Az öntethez a málnát (mennyiség ízlés szerint) a cukorral felforralom, majd miután forrni kezd leveszem a tűzről, kihűtöm, és átpasszírozom. Végül a tortára csorgatom. Málnaszemmel díszítem.
Megjegyzések
  1. Ha már nagyon pirulna a teteje, takard le alufóliával, és úgy süsd tovább!
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/