Sült túrótorta málnaöntettel
2017.01.27 | 11:20
Beküldve:Összes, Torta, Túrós vagy rizses
Sült túrótorta málnaöntettel
Fincsi.hu
2017-02-09 16:08:48
Nyomtatás
Sütési idő
55 min
Omlós tésztához
- - 200 g liszt
- - 60 g cukor
- - csipetnyi só
- - 100 g hideg, kockázott vaj
- - 1 tojás
Töltelékhez
- - 500 g krémes állagú túró
- - 3 tojás (szétválasztva)
- - 120 g porcukor
- - 1 ek. citromlé
- - 1 mk. só
- - 50 g tejszín
- - 30 g olvasztott vaj
- - 1 ek. liszt
Málnaöntet
- - friss vagy mirelit málna
- -porcukor ízlés szerint
Elkészítési javaslat
- Az omlós tészta hozzávalóit egy keverőtálba teszem és lisztezett kézzel, gyors mozdulatokkal síma tésztává gyúrom. Lisztezett deszkán azonnal kinyújtom (kb.3-4 mm vastagra), majd egy sütőpapírral bélelt, kapcsos tortaformába (26 cm átmérőjű) egyengetem úgy, hogy a forma oldalára is kerüljön. Ezt követően fél órára hűtőbe teszem, közben nekiállok a tölteléknek.
- A töltelékhez a tojásokat szétválasztom. A fehérjét pici sóval habbá verem. A sárgáját a cukorral és a citromlével habosra keverem. Hozzáadom a túrót, a tejszínt és az olvasztott vajat is, majd óvatosan beleforgatom a habot. Végül rászitálom a lisztet, és az egész (híg) masszát a tésztával kibélelt tortaformába öntöm.
- 200 fokra előmelegített sütőben, középen (légkeverésen 180 fokon) kb. 55-60 percig szép aranybarnára sütöm. Kikapcsolom a sütőt, és még 5 percig állni hagyom benne.
- Az öntethez a málnát (mennyiség ízlés szerint) a cukorral felforralom, majd miután forrni kezd leveszem a tűzről, kihűtöm, és átpasszírozom. Végül a tortára csorgatom. Málnaszemmel díszítem.
Megjegyzések
- Ha már nagyon pirulna a teteje, takard le alufóliával, és úgy süsd tovább!
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/