Tiramisu

Tiramisu
Nyomtatás
Hozzávalók
  1. 500 g Mascarpone
  2. 4 tojás sárgája
  3. 4 ek. porcukor
  4. 2 csésze hideg feketekávé
  5. 1-2 ek. Amaretto
  6. 150 g babapiskóta
  7. édesítés nélküli kakaópor
Elkészítési javaslat
  1. A cukrot és a négy tojás sárgáját gépi vagy kézi habverővel finom krémes állagúvá keverjük.
  2. Kanalanként beletesszük és elkeverjük benne a mascarponét.
  3. Előkészítünk elő egy laposabb üvegtálat. A 2 csésze kávét elkeverjük az Amarettoval, és az így elkészült lébe egyenként belemártjuk a babapiskótákat (ne áztassuk szét!), majd a formába fektetjük őket.
  4. A mascarpone krém felét elegyengetjük a babapiskótán. Ezután ismét egy réteg enyhén megáztatott piskóta jön, végül a krém megmaradt része.
  5. Díszítésként a tetejét meghintjük kakaóporral, majd tálalásig hűtőszekrényben tároljuk. Minél tovább hűtjük, annál finomabb! Kockákra vágva tálaljuk.
Megjegyzések
  1. Ha két tojás fehérjét egy kanál porcukorral kemény habbá verünk, és ezt lágyan a mascarponéhez keverjük, még könnyebb állagot érhetünk el.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/