Fetás – medvehagymás rombuszok
2017.02.1 | 11:47
Beküldve:Aprósütemény, Összes, Sós süti
Fetás - medvehagymás rombuszok
Fincsi.hu
2017-02-15 15:37:22
Nyomtatás
Sütési idő
20 min
Tésztához
- - 20 dkg finomliszt
- - 20 dkg tönkölybúza fehérliszt
- - 5 dkg vaj
- - csipet só
- - 2,5 dl langyos tej
- - 2,5 dkg élesztő
- - 2 ek. cukor
Töltelékhez
- - 2 marék medvehagyma levél
- - kb. 5 dkg vaj
- - 20 dkg fetasajt
- - 1-2 ek. tejföl
- - bors (ízlés szerint)
Tetejére
- - 1 tojássárgája
- - szezámmag
Elkészítési javaslat
- A langyos, cukros tejbe belemorzsolom az élesztőt, és felfuttatom. A lisztet egy tálba szitálom, majd a többi hozzávalóval együtt kézzel, vagy robotgép dagasztófejével alaposan megdagasztom a tésztát. Letakarom és kelni hagyom.
- A töltelékhez a medvehagymát megmosom és lecsöpögtetem, majd a vajon megfonnyasztom. A fetasajtot a tejföllel krémesre keverem, majd belekeverem a párolt medvehagymát is, és borssal ízesítem.
- A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítom, majd két részre osztom. Mindkét részt kb. fél cm vastagságú téglalap formára nyújtom. Megkenem a sajtos krémmel és feltekerem. Lekenem tojássárgájával, megszórom szezámmaggal, majd kis rombusz alakú darabokra vágom. A rombuszokat sütőpapírral bélelt tepsibe rakom és 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütöm.
Megjegyzések
- 15-20 db sütemény jön ki a tésztából.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/