Fetás – medvehagymás rombuszok

Fetás - medvehagymás rombuszok

Fetás – medvehagymás rombuszok

Fetás - medvehagymás rombuszok
Nyomtatás
Sütési idő
20 min
Sütési idő
20 min
Tésztához
  1. - 20 dkg finomliszt
  2. - 20 dkg tönkölybúza fehérliszt
  3. - 5 dkg vaj
  4. - csipet só
  5. - 2,5 dl langyos tej
  6. - 2,5 dkg élesztő
  7. - 2 ek. cukor
Töltelékhez
  1. - 2 marék medvehagyma levél
  2. - kb. 5 dkg vaj
  3. - 20 dkg fetasajt
  4. - 1-2 ek. tejföl
  5. - bors (ízlés szerint)
Tetejére
  1. - 1 tojássárgája
  2. - szezámmag
Elkészítési javaslat
  1. A langyos, cukros tejbe belemorzsolom az élesztőt, és felfuttatom. A lisztet egy tálba szitálom, majd a többi hozzávalóval együtt kézzel, vagy robotgép dagasztófejével alaposan megdagasztom a tésztát. Letakarom és kelni hagyom.
  2. A töltelékhez a medvehagymát megmosom és lecsöpögtetem, majd a vajon megfonnyasztom. A fetasajtot a tejföllel krémesre keverem, majd belekeverem a párolt medvehagymát is, és borssal ízesítem.
  3. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítom, majd két részre osztom. Mindkét részt kb. fél cm vastagságú téglalap formára nyújtom. Megkenem a sajtos krémmel és feltekerem. Lekenem tojássárgájával, megszórom szezámmaggal, majd kis rombusz alakú darabokra vágom. A rombuszokat sütőpapírral bélelt tepsibe rakom és 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütöm.
Megjegyzések
  1. 15-20 db sütemény jön ki a tésztából.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/