Mazsolás diós csók

Mazsolás diós csók

Mazsolás diós csók

Mazsolás diós csók
Nemcsak nagyon finom, még egészséges is, különösen jó kísérő egy csésze tea mellé.
Nyomtatás
Sütési idő
20 min
Sütési idő
20 min
Hozzávalók
  1. - 5 dkg mandulaliszt
  2. - 20 dkg teljes kiörlésű búzaliszt
  3. - 15 dkg darált dió
  4. - 5 dkg mazsola
  5. - 8 dkg barnacukor
  6. - 1 tasak vaníliás cukor
  7. - 1 dl víz
  8. - 0,5 dl étolaj
  9. - 1 tk. szódabikarbóna
Elkészítési javaslat
  1. A mazsolát megmosom, lecsepegtetem, majd az összes hozzávalót jó alaposan elkeverem.
  2. Viszonylag lágy, de formázható masszát kapok, amiből evőkanállal kis adagokat szedek, vizes kézzel gombócokat formázok, és sütőpapírral bélelt tepsibehelyezem őket.
  3. Enyhén lelapogatom, és 170 fokon kb. 20-25 percig sütöm.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/