Vaníliás fánk

Vaníliás fánk

Vaníliás fánk

Vaníliás fánk
Látványosabb hatást érhetsz el, ha a mázat fehércsokiból készíted el.
Nyomtatás
A tésztához
  1. 4 dkg élesztő
  2. 1,5 dl langyos tej
  3. 10 dkg cukor
  4. 50 dkg liszt
  5. csipet só
  6. 1 citrom reszelt héja
  7. 2 tojás
  8. 7,5 dkg puha vaj
A töltelékhez
  1. 1 csomag vaníliás pudingpor /főzős/
  2. 2 csomag vaníliás cukor
  3. 4 dl tej
A sütéshez
  1. 1 liter olaj
A mázhoz
  1. 1 tábla étcsokis tortabevonó
  2. 1 evőkanál étolaj
Elkészítési javaslat
  1. A tejet egy teáskanál cukorral összekeverjük, belemorzsoljuk az élesztőt, és letakarva 15 percig kelesztjük.
  2. A liszt felét elkeverjük a maradék cukorral, a sóval, a tojásokkal, a citromhéjjal és a felfuttatott élesztővel. A többi lisztet és a vajat több részletben adagoljuk hozzá, és addig dagasztjuk, amíg a tészta hólyagos nem lesz. Akkor jó, ha elválik az edény falától.
  3. A kidolgozott tésztát belisztezzük, és letakarva langyos helyen 45 percig kelesztjük.
  4. Közben a pudingot a használati utasítás szerint megfőzzük, majd kihűtjük. A tésztát átgyúrjuk és lisztezett deszkán 1 cm vastagra kinyújtjuk. 8 cm átmérőjű szaggatóval 24 korongot szúrunk ki belőle. 12 lapocska közepére 1-1 teáskanál pudingot teszünk, a szélét megkenjük tojásfehérjével, egy üres korongot rátéve körben összenyomjuk.
  5. A deszkán letakarva fél óráig pihentetjük, majd közepesen forró olajban 4-5 perc alatt aranybarnára sütjük. Szűrőkanállal kiszedjük, papírszalvétán lecsöpögtetjük.
  6. Gőz fölött, egy evőkanál olaj hozzáadásával, felolvasztjuk a tortabevonót, a fánkokat belemártogatjuk, hogy a felső felük csokis legyen. Hagyjuk, hogy a máz megszilárduljon, és még frissen tálaljuk.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/