Vaníliás fánk
Vaníliás fánk
Fincsi.hu
2017-02-08 16:07:18
Látványosabb hatást érhetsz el, ha a mázat fehércsokiból készíted el.
Nyomtatás
A tésztához
- 4 dkg élesztő
- 1,5 dl langyos tej
- 10 dkg cukor
- 50 dkg liszt
- csipet só
- 1 citrom reszelt héja
- 2 tojás
- 7,5 dkg puha vaj
A töltelékhez
- 1 csomag vaníliás pudingpor /főzős/
- 2 csomag vaníliás cukor
- 4 dl tej
A sütéshez
- 1 liter olaj
A mázhoz
- 1 tábla étcsokis tortabevonó
- 1 evőkanál étolaj
Elkészítési javaslat
- A tejet egy teáskanál cukorral összekeverjük, belemorzsoljuk az élesztőt, és letakarva 15 percig kelesztjük.
- A liszt felét elkeverjük a maradék cukorral, a sóval, a tojásokkal, a citromhéjjal és a felfuttatott élesztővel. A többi lisztet és a vajat több részletben adagoljuk hozzá, és addig dagasztjuk, amíg a tészta hólyagos nem lesz. Akkor jó, ha elválik az edény falától.
- A kidolgozott tésztát belisztezzük, és letakarva langyos helyen 45 percig kelesztjük.
- Közben a pudingot a használati utasítás szerint megfőzzük, majd kihűtjük. A tésztát átgyúrjuk és lisztezett deszkán 1 cm vastagra kinyújtjuk. 8 cm átmérőjű szaggatóval 24 korongot szúrunk ki belőle. 12 lapocska közepére 1-1 teáskanál pudingot teszünk, a szélét megkenjük tojásfehérjével, egy üres korongot rátéve körben összenyomjuk.
- A deszkán letakarva fél óráig pihentetjük, majd közepesen forró olajban 4-5 perc alatt aranybarnára sütjük. Szűrőkanállal kiszedjük, papírszalvétán lecsöpögtetjük.
- Gőz fölött, egy evőkanál olaj hozzáadásával, felolvasztjuk a tortabevonót, a fánkokat belemártogatjuk, hogy a felső felük csokis legyen. Hagyjuk, hogy a máz megszilárduljon, és még frissen tálaljuk.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/